Klán (KSČM): Zlatí komunisté, ti penicilín uměli vyrobit

18.09.2023 4:31 | Komentář

Nelidský ministr Vlastimil Válek ze strany TOP 09, která je známá arogancí a hloupostí, slíbil dodávky penicilínu již na podzim! Ano, světe div se! Nebo spíš nediv. Všechno bude! Tohle totiž říkal již před několika měsíci.

Klán (KSČM): Zlatí komunisté, ti penicilín uměli vyrobit
Foto: janklan.cz
Popisek: Jan Klán, poslanec KSČM za Středočeský kraj

Opět nám tedy ministr lže. Ostatně co jiného od něj čekat, když před dotazy novinářů raději uteče. Když nechce přiznat chybu, hodí ji na někoho jiného. Dle jeho twitterového účtu za vše může velkouzenář Babiš a následně válka na Ukrajině.

Z kdysi velmoci ve výrobě antibiotik jsme se stali naprosto závislými na dodávkách ze zahraničí. Lékárníci volají: Dodejte nám základní suroviny, my si antibiotikum vyrobíme sami! Ukázkový příklad selhání státu. V tomto případě záměrné selhání v logice neviditelné ruky trhu. Ta přeci vyřeší všechno! A skutečně vyřešila. Penicilín prostě není. Takže nic nefunguje, jak by mělo. Ještě aby fungovalo, když ministerstvo zdravotnictví řídí člověk typu V. Válka z TOP 09.

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52390 lidí

Socialistické Československo bylo velmocí ve výrobě penicilínu. Dokonce jsme byli jedním z prvních států, který jej po druhé světové válce začal vyrábět. Do začátku tisíciletí jsme navíc měli výzkumný ústav antibiotik. Než byl v privatizaci zlikvidován. Můžeme říci: Zlatí komunisté! Ti alespoň dokázali penicilín vyrobit. Současná pětidemoliční vláda jej nedokáže ani sehnat!

To u našich východních bratrů Slováků je situace odlišná. Ti si alespoň ponechali výrobu základních ATB u sebe. Nemají tedy problém s dodávkami základních léčiv. Naproti tomu naše Zentiva již není naše. Vlastní ji americký kapitál. Proč tedy V. Válek namísto komentování války na Ukrajině nedomluví výrobu penicilínu s jeho soudruhy z USA? Že by jim to nevyhovovalo? Pokud ano, tak by si to zcela jistě nechali nekřesťansky zaplatit. Nejde totiž o zdraví lidí, ale byznys. Česko je prostě země neomezených možností se všemi svými důsledky.

Ministr V. Válek navíc založil odbornou skupinu, která má řešit nedostatek léků. Co tato skupina vyřešila? Nic! Jinak by zde základní léky byly a měli jsme jich dostatek. Navíc nikdo neví, kdo v oné lékové radě pomoci zasedá. Ministerstvo to dodnes tají. Proč je to utajovaná informace? Prý se musí chránit osobní údaje. Jak tedy chcete věřit odborné komisi, když ani nevíte, kdo v ní zasedá. Jsou tam opravdu odborníci? Nebo jen bafuňáři a ideologové?

Nedostatek antibiotik ohrožuje nás všechny. Obchodního zástupce TOP 09 V. Válka tato skutečnost zjevně vůbec nezajímá. Ten svým lžím dokonce věří. Jako kdyby se nacházel v bublině, v které je jasné, kdo za všechno může a kdo nikoliv. Budeme tedy doufat, že nelidský ministr Válek brzy v čele rezortu zdravotnictví skončí a rozumný ministr naváže kontakty s velmocemi, které ATB vyrábějí. Případně produkují patřičné suroviny, jako Čína nebo Indie. V neposlední řadě se všechny vlády musí zamyslet nad tím, abychom byli soběstační v dodávkách základních léčiv. Po roce 1990 jsme totiž měli lékovou infrastrukturu vybudovánu. Díky zlatým komunistům…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu