Klíma (TOP 09): Chceme znát názor veřejnosti na novou hokejovou halu

10.11.2016 11:52

Radnice Prahy 5 se obrátila na občany s dotazem, zda by na území Prahy 5 měla vzniknout nová hokejová hala a na jakém místě. Oslovením veřejnosti reaguje na nabídku soukromého investora vybudovat v páté městské části nízkonákladovou a nízkorozpočtovou hokejovou halu, která by sloužila mládežnickému hokeji a široké veřejnosti.

Klíma (TOP 09): Chceme znát názor veřejnosti na novou hokejovou halu
Foto: repro tan
Popisek: Radek Klíma (TOP 09)

Zda a kde postavit v Praze 5 novou nízkonákladovou a nízkorozpočtovou hokejovou halu je obsahem ankety, s níž se radnice v těchto dnech obrátila na veřejnost. Anketu najdou lidé na webových stránkách Prahy 5, svůj názor mohou vyjádřit až do 18. listopadu. Výsledky ankety budou prezentovány v prosincovém vydání měsíčníku Pětka, zároveň se jimi radní budou řídit při jednání s investorem a provozovatelem haly.

„Osobně považuji úmysl za přínosný.  Vnímám totiž velký nedostatek možností, kde se v Praze „ledovému“ sportu úzce věnovat - či si jen tak zajít s rodinou, kamarády či se školou zabruslit. Navíc jakákoliv podpora sportu dětí a mládeže je důležitá, takže této věci budu vždy a rád nápomocen. Více příležitostí ke sportu zároveň nabízí i více příležitostí k nalezení talentů, což nás, coby hokejový národ, bude jistě zajímat,“ vyjádřil se již starosta Prahy 5 Radek Klíma (TOP 09). „Chceme ale znát i názor veřejnosti.“

Investorem byly navrženy dvě lokality – Barrandov a Jinonice. Konkrétně na Barrandově jde o prostor namístě stávajících kurtů a hřišť (se zachováním fotbalového hřiště a atletické dráhy) v ulici V Remízku a v Jinonicích o místo v těsné návaznosti na sportovní areál ZŠ a MŠ Tyršova, kde se počítá s posunutím dětského hřiště. Na tip na další místo se pak ptá radnice v anketě. Samotné provedení haly může být od jednoduchého až po složitější, tzn. s větší nabídkou a vybaveností. Variantní může být i provoz haly, a to celoroční či osmiměsíční. Hala by měla být k dispozici nejen pro tréninky a utkání mládežnického hokeje, ale i pro širokou veřejnost – tzn. pro běžné bruslení či výuku škol.

Odkaz na anketu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…