Klimeš (ANO): Studenti opět ostrouhali, bakalářský obor se v Chebu otvírat nebude

24.08.2023 10:04 | Tisková zpráva

Blíží se začátek školního roku a po novém studijním oboru nazvaném Kinantropologie - wellness specialista není v Karlovarském kraji ani vidu ani slechu. Není to přitom tak dávno, co hejtman Petr Kulhánek (STAN) sliboval zastupitelům i veřejnosti, že se nový obor otevře v akademickém roce 2023/2024. Jenže, jak už bývá v nejmenším kraji České republiky zvykem, opět zůstalo jen u slibů.

Klimeš (ANO): Studenti opět ostrouhali, bakalářský obor se v Chebu otvírat nebude
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„Je složité hledat pro další selhání hejtmana Kulhánka vysvětlení. S blížícím se koncem jeho volebního období totiž nesplněných slibů a vyřčených prázdných frází přibývá. Mám pocit, že mu jde jen o to, aby mu zůstal řetěz na krku, nic víc. V tomto případě je ale třeba zdůraznit, že selhal i radní pro oblast školství Jindřich Čermák (Piráti), který se měl na přípravě nového studijního oboru rovněž podílet,“ říká poslankyně parlamentu a předsedkyně zastupitelského klubu hnutí ANO Jana Mračková Vildumetzová.

Nový studijní obor měla v kraji zajišťovat Západočeská univerzita v Plzni ve svém pracovišti v Chebu.  Vedení Karlovarského kraje přitom tvrdilo, že ve spolupráci s univerzitou připravuje i další zdravotnické a průmyslové obory.  „Je to vlastně stále stejná šablona. Hejtman se novinářům a veřejnosti pochlubí nápadem a slíbí, že ho zrealizuje. Následně přijde ujištění, že je vše na dobré cestě, na všem se pracuje a určitě to dobře dopadne. A pak už je jenom ticho a strach, aby si někdo na slibované věci nevzpomněl a neptal se Petra Kulhánka, v jakém konkrétním stavu slíbené věci jsou,“ popisuje zkušenosti se sliby hejtmana opoziční krajská zastupitelka Hana Žáková (ANO).

Podobně se vyjadřují i další krajští zastupitelé. Ti jsou samozřejmě z nedodržení slibu hejtmana zklamaní a dobře vědí, že se nový studijní obor nemůže otevřít uprostřed školního roku, a to znamená, že se bude muset minimálně rok počkat.

Neotevření bakalářského studijního oboru znamená další odliv mladých lidí z kraje. Je to samozřejmě špatná zpráva i pro lázeňská a zdravotnická zařízení v našem kraji, neboť právě k nim měli absolventi tohoto studijního oboru zamířit. „Zastupitelé, radní i hejtman by si měli uvědomit, že jejich práce nekončí u slibů, užitečné a potřebné projekty se musí dotahovat do zdárného konce. Bohužel v současnosti je mnohem více nenaplněných před i povolebních slibů, než skutečných výsledků,“ dodal krajský zastupitel Erik Klimeš (ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…