Knot (TOP 09): Fotbalová akademie není průhledná a připravuje regionální kluby o hráče

21.07.2016 21:33

Fotbalová akademie Karla Poborského měla pomoci mladým jihočeským talentům, aby se společnou přípravou mohli zlepšovat a nabyté dovednosti zúročili ve svých mateřských klubech. Výsledkem jsou ale masové přestupy těchto nadějí z regionálních klubů do českobudějovického SK Dynamo.

Knot (TOP 09): Fotbalová akademie není průhledná a připravuje regionální kluby o hráče
Foto: TOP 09
Popisek: Josef Knot, místostarosta města Písek

„Když jsem poprvé slyšel o Fotbalové akademii Karla Poborského, nezdálo se mi to vůbec jako špatný nápad. Mladí fotbaloví talenti z celého jihu Čech budou dostávat kvalitní přípravu a domovské kluby z toho budou profitovat lepšími výsledky ve svých soutěžích,“ hodnotí prvopočátky fotbalové akademie místostarosta Písku a dvojka na kandidátce PRO JIŽNÍ ČECHY Josef Knot a dodává: „Sám bych ovšem pro takovýto projekt volil cestu transparentní veřejné soutěže.“

Právě způsob, jakým byl projekt prosazen v zastupitelstvu města České Budějovice a Jihočeského kraje budí rozpaky. Přitom se nejedná o nijak malou investici, Jihočeský kraj i město České Budějovice přispějí shodně dvěma milióny korun, pět miliónů pošle fotbalová asociace.

Navíc regionální kluby, které v dobré víře do akademie poslaly své talenty, teď musí polknout hořkou pilulku.

„Jako zástupce města Písek se musím pozastavit nad skutečností, že do písecké fotbalové mládeže vkládáme jeden a půl miliónu korun ročně a že si od toho slibujeme i určité výsledky. Těžko jich ale dosáhneme, když do budějovického SK Dynamo, pod jehož křídly akademie působí, přestoupila skoro polovina píseckého mužstva U15,“ kritizuje Josef Knot a dodává: „Pevně proto doufám, že podobný „exodus“ se už v budoucnu nebude opakovat.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.