Knot (TOP 09): Začíná rozsáhlé šetření k úrovni digitalizace jihočeských firem

15.01.2019 18:31

Všichni malí a střední podnikatelé z jihu Čech mohou v následujících měsících přispět ke zjištění stavu úrovně digitalizace firem v tomto regionu. Stačí, když během několika minut vyplní dotazník, přístupný na internetu. Do budoucna tak budou moci podniky přispět například k přípravě regionální podpory v oblasti digitalizace.

Knot (TOP 09): Začíná rozsáhlé šetření k úrovni digitalizace jihočeských firem
Foto: archiv J. Knota
Popisek: Vicehejtman Jihočeského kraje Josef Knot (TOP 09).

Dotazník je přístupný ZDE v českém a německém jazyce a bude zde zveřejněn do 31. května letošního roku. Poté začnou odborníci vyhodnocovat získaná data, aby zjistili, jak jsou na tom jihočeské firmy s digitalizací.

„Digitalizace mění celý pracovní svět, tedy vzdělávání, témata odborných školení, pracovní prostředí, charakteristiku povolání a je nutné se těmto změnám přizpůsobovat,“ uvedl Javier Valdes, vědec Ústavu aplikované informatiky na Technické vysoké škole v německém Deggendorfu.

Průzkum je součástí projektu Pohraniční region 4.0 – společně.digitálně.utvářet, realizovaného Jihočeskou hospodářskou komorou a Obchodní a průmyslovou komorou Dolního Bavorska. Projekt, který trvá od počátku roku 2017 do konce letošního roku, je financován Evropskou unií v rámci programu Přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014 – 2020 z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Na průzkumu spolupracuje Česko-německá obchodní a průmyslová komora v Praze a Technische Hochchule Deggendorf – Institut aplikované informatiky jako vědecký partner, který provádí průzkum.

„Průmysl 4.0 přináší digitální propojení všech fází výrobních procesů a hraje tím v dnešní době zásadní roli pro podniky. Z tohoto důvodu provádí Jihočeská hospodářská komora a Obchodní a průmyslová komora Dolní Bavorsko průzkum o stavu digitalizace podniků. Cílem průzkumu je pomoci malým a středním podnikům v příhraniční oblasti Dolního Bavorska a jižních Čech se na digitalizaci připravit, posílit svou konkurenceschopnost a podniky při vývoji strategií podpořit. V rámci rozsáhlého průzkumu se nejprve zjišťuje aktuální situace a perspektiva firem v pohraniční,“ řekl Luděk Keist, ředitel Úřadu Jihočeské hospodářské komory.

Účast v průzkumu přináší firmám příležitost prezentovat se a získat potřebnou pomoc. Podniky, které se do šetření zapojí, se pak budou moci zúčastnit případových studií a budou moci využít i odborné poradenství v oblasti digitalizace. Získaná data pak bude využije Jihočeský kraj. „Tímto šetřením získáme přehled o stavu digitalizace výroby v jihočeských firmách. Údaje lze využít k dalšímu směřování politiky například v oblasti vzdělávání, trhu práce, ale i různých investic,“ řekl první náměstek jihočeské hejtmanky Josef Knot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…