Koalice PRO JIŽNÍ ČECHY: Máme právo vědět, jak vedení kraje nakládá s veřejnými prostředky

20.08.2016 10:59

Každý z nás se musí snažit, aby řádně nakládal s vlastními finančními prostředky. Jinak může vystavit sebe i své blízké velmi nepříznivým životním situacím. O to větší pozornost si zaslouží nakládání s prostředky veřejnými, tedy s prostředky nás všech, občanů Jihočeského kraje. I hejtman kraje musí, jako řádný hospodář, pečlivě zvažovat, jak naloží s každou korunou z veřejných prostředků. Občané mají právo vědět, zda se s jejich prostředky nakládá účelně a efektivně.

Koalice PRO JIŽNÍ ČECHY: Máme právo vědět, jak vedení kraje nakládá s veřejnými prostředky
Foto: PRO JIŽNÍ ČECHY
Popisek: Koalice PRO JIŽNÍ ČECHY.

Bohužel ani v případě dvou projektů Jihočeského kraje, kterým hejtman Jiří Zimola poskytl záštitu a které obhajuje a mediálně se jimi zviditelňuje, si vůbec nejsme jisti, že je s veřejnými prostředky nakládáno opravdu účelně a ve prospěch občanů Jihočeského kraje.

Žádám proto o poskytnutí podrobných informací o vynaložených veřejných prostředcích na akce Jižní Čechy olympijské a Olympijský park Rio-Lipno. Rád bych věděl, na co konkrétně byly veřejné prostředky vynaloženy, ale také co po nich na Lipně zůstane jako trvale využitelná hodnota, tedy co jsme za ně jako občané Jihočeského kraje získali. A činím tak jako občan Jiří Švec, místo abych volil jednodušší cestu přes naše krajské zastupitele. Zajímá mě totiž, zda je kraj opravdu otevřený občanům.

PRO JIŽNÍ ČECHY

  • PJČ
  • Koalice Starostů, HOPB a TOP 09 pro krajské volby 2016

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…