Kocmanová (Piráti): Držím nám všem palce, ať to Babiš projede

27.01.2023 17:35 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k práci poslankyně.

Kocmanová (Piráti): Držím nám všem palce, ať to Babiš projede
Foto: Repro YouTube
Popisek: Pirátka Klára Kocmanová

Jo, volby everywhere. Ale dějí se i jiný věci. Na čem jsem tenhle týden pracovala já?

V úterý a ve středu se ve Sněmovně schůzovalo. Na programu bylo kromě několika provozních bodů třeba schvalování výročních zpráv státních institucí. Odhlasovali jsme taky zrušení takzvaných obsoletních předpisů v českém právním řádu. Co si za tím představit? Jde o zhruba 10 tisíc právních norem, některé existují už od roku 1918, ale nevyužívají se a některé jsou dost bizarní - třeba zákon z roku 1919, který rušil celibát učitelek. Na to už snad zákon nepotřebujeme. Jejich zrušení usnadní orientaci v právním řádu jak úřadům, tak občanům.

Ani mimo schůzi jsme si rozhodně nedali volníčko. Měla jsem několik důležitých schůzek k životnímu prostředí a ekonomické situaci. Dál se posouvá moje agenda ochrany zvířat a snaha o zlepšení jejich životních podmínek. Potkala jsem se s iniciativou STOP sečení srnčat, brzy vám řeknu víc o opatřeních, o kterých jednáme. Je fakt třeba zabránit tomu, aby malá srnčata ležící ve vysoké trávě usmrcovaly sekačky.

Průběžně ladíme detaily na dvě únorové akce, které ve Sněmovně chystám - seminář o energetické chudobě a workshop o tom, jak by měl vypadat český klimatický zákon. Obojí vypadá super a těším se!

No a samozřejmě vyrážím VOLIT! V sobotu pak debatuju s mladými politiky a političkami na studentské akci Tak kdo? | volební odpoledne v Kampusu, kam vás tímto zvu.

Držím nám všem palce, ať to Babiš projede.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…