Kohoutek (SPD): Vzhůru do krajských voleb

28.07.2020 5:32

Poslanec SPD Jiří Kohoutek představuje program krajské organizace hnutí pro občany Pardubického kraje.

Kohoutek (SPD): Vzhůru do krajských voleb
Foto: youtube.com
Popisek: Jiří Kohoutek

Vážení občané Pardubického kraje,

hnutí SPD představilo 11. července svůj program do říjnových  krajských voleb. Ústředním motivem tohoto programu je naše přesvědčení, že slušný a pracující člověk musí být na 1. místě. Tak je tomu u nás ostatně vždy, nejen v souvislosti s krajskými volbami.

Hlavními programovými prioritami pro krajské volby jsou pro nás zejména následující záležitosti:

Bezpečnost: Jedná se hlavně o  ochrana životů, zdraví a majetku našich občanů, ale i o programy prevence kriminality, o boj proti vzniku a rozšiřování tzv. vyloučených lokalit, o zajištění dostatečných prostředků pro kraje. Zajistíme více na systémová opatření pro případy krizových stavů typu pandemie koronaviru – a také o  podporu všech složek a pracovníků integrovaného záchranného systému.

V tomto směru je v Pardubickém kraji naší velkou výhodou, že volebním lídrem kandidátní listiny do krajského zastupitelstva je zde pan doktor Tomáš Fadrný, který většinu svého profesního života působil na různých pozicích v rámci Policie České republiky, byl i  zástupcem ředitele okresního ředitelství Policie ČR ve Svitavách a dlouhou dobu pracoval i jako člen Komise prevence kriminality.

Velkou prioritou je pak zlepšení krajské dopravní infrastruktury, stavu krajských silnic a celkové úrovně krajské veřejné dopravy.

Chceme pracovat na zkvalitnění úrovně a dostupnosti lékařské péče v krajích, což znamená zejména rozšíření kapacity sítě zdravotnických zařízení, včetně všech typů lékařských pohotovost pro dospělé i děti ve všech okresech kraje.

Velkým tématem je i oblast sociálních služeb, kde chceme v první řadě posílit a rozšířit nabídku pečovatelských a asistenční služeb pro naše seniory a zdravotně handicapované občany přímo  v jejich domovech. A pochopitelně budeme pracovat i na rozšíření kapacit domovů pro seniory.

Kraje mají ve své kompetenci i střední školství – tam je třeba razantně podpořit zejména učňovské a technické obory. Jde o strategickou otázku z hlediska budoucí úrovně zaměstnanosti. V tomto ohledu je úloha a zodpovědnost krajů nezastupitelná.

A v neposlední řadě jde i o podporu regionálního podnikání – jestliže chceme zachovat počet pracovních míst v krajích, je třeba všemožně podpořit naše regionální zaměstnavatele, speciálně malé firmy a živnostníky.

Mám-li náš krajský program krátce shrnout, lze říci, že naším cílem je zajistit více peněz, bezpečí a spravedlnosti pro všechny  řádné a pracující občany. V tomto ohledu jsou velmi zajímavé i výsledky průzkumu, který se mi nedávno dostal do rukou, a ve kterém agentura SANEP v minulých letech zjišťovala mezi občany Pardubického kraje, co považují za největší problémy svého regionu.

Šlo o těchto šest záležitostí:

Jednoznačně dominoval špatný stav silnic (jak z hlediska jejich  kvality, tak i skutečnost, že v našem kraji chybí obchvaty měst a dálnice), dále šlo o korupci, vysoké ceny vody, drahé nájmy nemovitostí, zejména k bydlení, nedostatek lékařů na venkově a nespokojenost s prací městských policií.

Všechny tyto oblasti reflektuje i náš pardubický program do nadcházejících krajských voleb, jehož garanty jsou především naši zkušení, odborně zdatní a kompetentní kandidáti.

Mnoho konkrétních záležitostí zde mohu pozitivně ovlivnit i já osobně, coby poslanec a člen Poslanecké sněmovny, jelikož parlamentní výbory, ve kterých pracuji, mají k tématům, co mé pardubické spoluobčany nejvíce pálí, velmi blízko. Hospodářský výbor se, mimo jiné, zabývá dopravou, dopravní politikou, energetikou a vodárenstvím, Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj je pak přímo klíčovým parlamentním orgánem pro oblast samosprávy, krajské i obecní - a má v náplni práce i problematiku bydlení.

Vážení spoluobčané, v říjnových krajských volbách budeme mít unikátní a neopakovatelnou příležitost výrazně ovlivnit směřování našeho Pardubického kraje. Využijme ji. My v pardubickém SPD Vám nabízíme realistický program, pracovitost a profesionalitu. A jistotu, že vždy zůstaneme s Vámi. Všechny klíčové záležitosti budeme konzultovat s občany, včetně možnosti vyjádřit se k nim případně i formu krajského referenda.

Děkuji Vám a hezké léto!

Převzato z profilu.

Článek byl převzat z Profilu Jiří Kohoutek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…