Kohoutová (ODS): TOP 09 nechala Blanku prostě vyhnít

21.11.2013 12:57

Tunel Blanka se musí v plánovaném termínu dostavět a otevřít Pražanům a návštěvníkům města. Zastavení stavby je důsledkem mimořádného diletantství primátora Hudečka a TOP 09.

Kohoutová (ODS): TOP 09 nechala Blanku prostě vyhnít
Foto: modrenoviny.cz
Popisek: Poslankyně Lenka Kohoutová

V prvé řadě ale pramení z toho, že primátor se před veškerými problémy raději schovává, než aby je řešil. V duchu svého malého uvažování nechal vyhnít i problémy spojené se stavbou Blanky. Třeba doufal, že je za něj někdo vyřeší. Nevyřeší. Se vší vážností vyzývám primátora Hudečka, aby se přestal vymlouvat a utíkat od problémů. Je nutné Blanku řešit!

Minulé vedení města v čele s primátorem Bohuslavem Svobodou už v lednu připravilo postup, jak stavbu plynule dokončit. Kromě toho také snížilo náklady na stavbu o dvě miliardy korun. To, že primátor Hudeček neumí stavbu dokončit, aniž by bylo nutné práce zastavovat, je tedy jen důkazem jeho neschopnosti.

Za každý jeden měsíc, kdy Blanka zůstane stát rozestavěná, Pražané zaplatí přes sto milionů korun. To jsou náklady na ostrahu, základní údržbu a podobně. Pro zjednodušenou představu ostraha i proto, aby Blanka neskončila ve sběrných surovinách a nepomohla některým našim vypočítavým spoluobčanům, kteří zpeněží ze staveb cokoliv. Těchto sto milionů korun měsíčně by namísto toho s velkou rezervou stačilo například na zajištění fungování perfektních sociálních služeb pro celé město. Nebo na stavební úpravy Prahy bezbariérové. Místo toho TOP 09 sto milionů vyhodí do kanálu. Zajímá mne, jak pan primátor toto bude obhajovat. Na radnici je celkem tři roky a doposud nevěděl, že jsou smluvní ujednání k tunelu Blanka neplatná? Přišel na to až ve chvíli, kdy dluží Metrostavu a ten hrozí zastavením stavby? Jednání představitele TOP 09 v pozici primátora Prahy je zcela účelové a nevěrohodné.

Shnilou třešničkou na dortu tragikomického řízení města primátorem Hudečkem je to, že vedení města objevilo, že nemůže Blanku dostavět, přesně týden před dnem otevřených dveří, na které Pražany primátor Hudeček osobně zval.

Lenka Kohoutová
expertka ODS na sociální oblast 

reklama

autor: ODS

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…