Kolář (TOP 09): Místo hýčkání se dočkala od hlavního města výběrového řízení

26.08.2021 14:28

Komentář na facebookovém profilu k situaci kolem ředitele domova důchodců na Praze 6.

Kolář (TOP 09): Místo hýčkání se dočkala od hlavního města výběrového řízení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Kolář

NEODVOLÁVEJTE ŘEDITELE DOMOVŮ PRO SENIORY!

Eva Kalhousová je čestnou občankou Prahy 6, protože za skoro 20 let, co pracuje v Domově seniorů, odvedla neuvěřitelnou práci pro lidi (nejen) ze Šestky. Myslím, že my všichni bychom si takové lidi měli hýčkat. 

Místo hýčkání se ale paní Kalhousová dočkala od hlavního města vypsání výběrového řízení na své místo. Bezdůvodně, aniž by jakkoli pochybila, prostě PROTO, že se paní radní Johnová takhle rozhodla.  Proč se tak radní Johnová rozhodla? Nikdo neví a smysl to nedává. Výsledek je ale ten, že pomalu ale jistě decimuje služby, o které bude každý z nás jednou rád, že se může opřít. A decimuje je v celé Praze, nejenom "u nás" na Šestce.

Důvodem je jistá umanutost paní radní, která si myslí, že dokáže zavést pouze domácí péči. Představa je to lákavá a krásná, ale faktem je, že taky bohužel nereálná.

Včera jsme proto otevřeným dopisem vyzvali pražský magistrát, aby od plánovaného hromadného odvolávání ředitelů ustoupil. Politici z Prahy 6 včetně senátora a zastupitele Jiří Růžička vyjádřili silné obavy, že kroky paní Johnové destabilizují celý systém péče – a dle mého jsou tyhle obavy opodstatněné (víc si můžete přečíst ZDE).

Lidí, jako je Eva Kalhousová – schopných, slušných, pracovitých a vytrvalých – je totiž málo. Bohužel mnohem míň než politiků, kteří vymýšlí nesmysly jen proto, aby vykázali nějakou činnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Podpora paliativní péče je jednou z našich velkých priorit

4:32 Ministr Válek: Podpora paliativní péče je jednou z našich velkých priorit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře paliativní péče.