Kolář (TOP 09): Nerozumím tomu, co si někteří představují pod pojmem komunikace

25.09.2023 6:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k diplomatům v Rusku a Bělorusku.

Kolář (TOP 09): Nerozumím tomu, co si někteří představují pod pojmem komunikace
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Ondřej Kolář na Prima CNN

Úsměvy a třesení rukou. Běloruská propaganda si pohrála s českým diplomatem. To byl titulek v novinách.

A to je přesně to, o čem mluvím. Náš vojenský přidělenec se na ambasádě v Minsku sešel s představitelem Lukašenkova režimu. Zatímco my se z nějakého naprosto nepochopitelného důvodu snažíme o „komunikaci“, v Bělorusku to využili přesně tak, jak se dalo čekat: k vlastní propagandě. Z udělení souhlasu s prací našeho přidělence udělal režim rovnou schůzku o bilaterální spolupráci a my vypadáme trochu jako blázni.

Opět – vlastní vinou. 

Nerozumím tomu, co si někteří, včetně Ministerstva zahraničních věcí České republiky představují pod pojmem komunikace, ale realita je tomu určitě na hony vzdálená a připomíná spíš rozhodnutí nechat se dobrovolně zneužívat.

S režimy, kde vládne Lukašenko, Putin a jim podobní, žádná skutečná komunikace běžet nebude. Myslet si, že když na ně budeme hodní, budou hodní i oni na nás, je tupý nesmysl, o čemž se přesvědčujeme při každé příležitosti.

Tady Lukašenkova nelegitimní vláda dokonale vytěžila běžnou protokolární schůzku, abychom se následně dozvěděli, že s námi bez jakýchkoliv okolků pozastavila dohodu o konvenčních zbraních. Asi ta komunikace, o které toho tolik teď slýcháme, nějak drhne. Dává to ale tušit, jak mimořádně by si Putinův režim užil příjezd českého velvyslance.

Pokud chceme s někým komunikovat, ať jsou to prosím naši spojenci a v případě Běloruska exiloví politici v čele se Světlanou Cichanouskou. Tam ta jednání k něčemu budou. Třesení rukou s představiteli nedemokratických režimů z nás dělá přinejlepším užitečné trumbery.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…