Komínek (KSČM): V Krajské zdravotní bublá další průšvih

05.04.2024 14:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke Krajské zdravotní Ústeckého kraje.

Komínek (KSČM): V Krajské zdravotní bublá další průšvih
Foto: archiv J. Komínek
Popisek: Zastupitel Ústeckého kraje za KSČM Jaroslav Komínek

V Krajské zdravotní bublá další průšvih. Na kliniku anestezie a resuscitace, jedno z nejlepších takových oddělení v Česku a nejdůležitější takové oddělení v celém našem kraji, přišel nový šéf a s ním nové pořádky a způsoby řízení, s nimiž zdejší špičkoví lékaři nemohli souhlasit.

Ti lékaři, kteří rovnou neodešli, ale zůstali tu pro pacienty, doufají a čekají, až se něco pohne. Zůstali a hledají jiné řešení proto, že nemocnice tu má být především pro pacienty. Nemá se tam odehrávat personální válka doprovázená odchody a odmítáním přesčasů, která může dopadnout na zdraví a životy obyvatel našeho kraje. Proto se obrátili i na mě. Pokud je to problém obyvatel kraje, je to problém můj, coby jejich zastupitele.

Jestli můj dopis přispěl k tomu, že se orgány kraje a Krajské zdravotní a média začaly touto situací zabývat, klidně snesu i nějaké to rýpání a bagatelizaci ze strany pana hejtmana. Vlastně mě to vůbec nepřekvapuje. Jako hejtman Schiller (ANO) zlehčoval již zatčení ředitele a dalších vedoucích pracovníků Krajské zdravotní před dvěma měsíci, zlehčuje dneska i to, že tato krajská firma má personální problémy, které přímo hrozí snížením kvality a omezením péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Otevřený dopis ministru Rakušanovi k migračnímu paktu

19:02 Mračková Vildumetzová (ANO): Otevřený dopis ministru Rakušanovi k migračnímu paktu

Otevřený dopis zveřejněný na svém veřejném facebookovém profilu k rukám ministra Víta Rakušana.