Konečná (KSČM): Nebát se vyjít na ulici…

10.09.2013 8:18

Kdo žije na severní Moravě, ví, o čem je řeč. Rok co rok stále více lidí končí na dlažbě, roste beznaděj, že se tíživá situace brzy změní a v souvislosti s ní také kriminalita. Mám na mysli tu drobnou kriminalitu, která, ač je nazývána drobnou, dokáže svým obětem velmi znepříjemnit život.

Konečná (KSČM): Nebát se vyjít na ulici…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Konečná

Špatně se žije v prostředí, kde se bojíte o zaparkované auto či kolo, kde toužíte bydlet ve vyšších patrech domů, abyste častěji než je nutné nemuseli vyměňovat okenní tabule, a také kde je méně slyšet noční hluk. Špatně se žije tam, kde se musíte zajišťovat více zámky na dveřích, stavět vyšší ploty. Špatně se žije tam, kde se mnohdy bojíte i vyjít na ulici.
 
 Že k tomu dochází stále více, nám potvrzují policejní statistiky, ale i špatné zkušenosti mnoha spoluobčanů. Nárůst problémů je nepopiratelný.
 
 Není sporu o příčinách. Jsou jimi především stále se zhoršující sociální situace občanů, kterou má na svědomí krize, ale i asociální „reformy“ pravicové vlády. Je třeba ale také už nyní chránit oběti kriminality. Zákonodárci, kterým leží na srdci klid občanů, se nebudou moci vyhnout zákonům, jež zpřísní postup vůči pachatelům drobné kriminality. Ti, kteří kradou auta, „vybělují“ byty klidně i během dne, přepadávají na ulici kvůli pár korunám, kvůli mobilům, musí vědět, že jim za to hrozí postihy, kterým se nemohou jen tak vysmát.
 
 Napomoci tomu samozřejmě mohou svými vyhláškami i kraje a obce. Je ale na zákonodárcích, aby jim špatnými zákony neházeli klacky po nohy. Jací zákonodárci o tom budou rozhodovat, to rozhodnou volby za pár týdnů.
 
 Zákonodárcům za KSČM klid občanů na srdci leží, to bylo v minulých letech navzdory častému mediálnímu embargu vidět.
 
 Ing. Kateřina Konečná, KSČM

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…