Konečná (KSČM): Slibem nezarmoutíš a papír snese vše, ale člověk se z něj nenají…

26.04.2022 4:31 | Tisková zpráva

Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně TOP09, se ráda prezentuje jako člověk se sociálním cítěním. A prý rozhodně nemá v plánu nechat české občany ve štychu.

Konečná (KSČM): Slibem nezarmoutíš a papír snese vše, ale člověk se z něj nenají…
Foto: archiv K. Konečná
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

K tomu přidává celý seznam příspěvků, které se vládě, jíž se účastní její strana, podařilo prosadit. Má to ale jeden háček – u většiny navýšení se nejedná ani o míru inflace, takže v reálu si lidé, kteří jsou na příspěvku existenčně závislí, vlastně pohorší.

Když pak Petr Fiala mluví o tom, že situace je složitá. A „všichni trochu zchudneme“. Asi mu nedochází, že lidé, kteří počítají každou korunu, si už trochu zchudnout nemohou dovolit. Vynechat jednu ze svých dovolených, nebo si jeden víkend nezajít na večeři do restaurace, není to samé, jako když nemáte na jídlo pro svoje dítě.

Nejhorší ale na tom všem je, že tohle je maximum současné vlády, která má v obou komorách pohodlnou většinu a nic jí nebrání reálně pomoci občanům naší země. Republika potřebuje systémová řešení krize a inflace, ne jenom nedostatečné záplatování a odvádění veřejné pozornosti jinam.

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47595 lidí

Pokud mají domácnosti dále fungovat, potřebují finanční stabilitu. Nejen stabilní valorizaci příjmů, ale také pomoc s dostupným a stabilním bydlením a fixací nákladů v případě raketového růstu cen.

Opravdu není možné, aby firmy podnikající v sektoru energetiky a pohonných hmot, hlásily rekordní zisky a vyplácely astronomické dividendy ve stejnou dobu, kdy se obrovské množství domácností propadá pod hranici chudoby! Stabilita společnosti je přece v zájmu nás všech. Nikdo tady přeci nestojí o luxusní čtvrti obehnané zdí a chudinské slumy jako v zemích třetího světa.

Vláda mluví o tom, jak je státotvorná a chce vrátit česku budoucnost. Je tohle budoucnost, kterou pro nás chtějí? Chudobu pro dolních deset milionů a rekordní zisky pro pár vyvolených? Děkuji nechci!

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…