Konečná (KSČM): Ukrajinský veterán SS se dočkal ovací v kanadském parlamentu

26.09.2023 4:31 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k skandálu při návštěvě ukrajinského prezidenta Zelenského v kanadském parlamentu

Konečná (KSČM): Ukrajinský veterán SS se dočkal ovací v kanadském parlamentu
Foto: archiv K. Konečná
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

Minulý pátek se v Kanadě odehrála nechutná a vlastně i docela děsivá scéna. Při příležitosti návštěvy prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského byl na zasedání dolní komory kanadského parlamentu pozván 98letý Jaroslav Hunka, veterán 14. granátnické SS divize, který se před trestem za kolaboraci s nacistickým Německem zachránil útěkem do Kanady.

Hunka byl na jednání sněmovny pozván jejím předsedou Anthonym Rotou, který nešetřil slovy chvály na adresu bývalého vojáka SS. Po vystoupení Zelenského i kanadského premiéra Justina Trudeaua popsal předseda dolní komory Hunku jako bojovníka za svobodu Ukrajiny proti Rusku a za ukrajinského i kanadského hrdinu. Veterán SS se následně dočkal ovace vestoje.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11911 lidí

Hlava vlády jedné ze spojeneckých zemí, jež se podílela na osvobození Evropy a porážce hitlerovského Německa, tleskala bývalému příslušníkovi SS. Veškerou odpovědnost pak na sebe vzal Rota, který tvrdí, že o pozvání Hunky nikdo další nevěděl, a omluvil se židovské komunitě.

Netřeba připomínat, že SS jako celek byla během Norimberského procesu označena za zločineckou organizaci a že 14. granátnická divize SS se podílela na masakrech židovského, ruského a polského obyvatelstva na Ukrajině. Je strašlivé, že v současném zuřivém boji proti Rusku se pro západní politiky stávají i ze zcela otevřených nacistů spojenci. Je strašlivé, že lidé, podílející se na zločinech proti lidskosti a masakrech civilního obyvatelstva, jsou oslavováni jako hrdinové.

I přes omluvu Anthonyho Roty je trend v severní Americe i v Evropě zcela zřejmý a já se jen děsím, zda se podobné události dočkáme i v České republice. Od současného vedení našeho státu by to koneckonců nebylo nic překvapivého.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ne, to nepřekvapuje., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseLadislaw , 26.09.2023 6:21:43
Je čím dál jasnější, že Kanaďané uctili návštěvu Zelenského a sklouzli s ním až organizaci SS. Prostě Stěpan Bandera je Zelenského hrdina a každého jeho spolubojovníka musí uctít. Aspoň víme s kým máme tu čest.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Šmarda (SOCDEM): Na střední třídě stojí celá společnost. A lidé ze střední třídy dnes chudnou

21:03 Šmarda (SOCDEM): Na střední třídě stojí celá společnost. A lidé ze střední třídy dnes chudnou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ekonomice.