Konečná (KSČM): Vlna migrantů nekončí

16.09.2015 8:34

Vývoj kolem krize s migrantskou vlnou naplno ukazuje neschopnost Evropské komise a lídrů velkých evropských zemí, zejména Německa a Francie.

Konečná (KSČM): Vlna migrantů nekončí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

Neakceschopnost, na kterou již delší dobu upozorňuji, ohrožuje jednu z velkých výhod Evropské unie – volný pohyb osob v rámci schengenského prostoru. Místo komplexního řešení problému migrantů, v Evropské komisi jen navrhují nesmyslné přerozdělování migrantů, které nemůže vést k řešení krize.

Německo zcela nesmyslně nejdříve pozvalo migranty do Německa, aby poté před nimi zavřelo hranice. Rakousko a pak i Česká republika jsou tím zataženy do problému, který vytvořilo Německo svými sólo akcemi. Je zcela skandální, že uzavření hranic Německu posvětila i Evropská komise.

Celé to působí dojmem, že jde o drsný způsob vydírání středoevropských států, aby přistoupily na systém kvót rozdělování migrantů. Německo poté, co naštvalo jižní státy svým direktivním tvrdým přístupem k řešení řecké krize, tak vzbuzuje naštvání v dalších zemích.

eská vláda by měla urychleně jednat a zesílit kontrolu našich hranic s Rakouskem i Slovenskem. Vzhledem k tomu, že nelze zajistit nepropustnost hranic, je třeba, aby vláda urgentně připravila více míst v uprchlických táborech.

Nejhorší by bylo, pokud by vláda dopustila chaotické potulování migrantů po českém území, jako se tomu stalo v Maďarsku.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…