Konečná: Zápalné lahve pro ministry, frustrace a beznaděj?

10.06.2015 8:37

Povídejme si cokoli, ovšem bez urážky, nelze souhlasit s útoky na kohokoli. Hledejme však příčiny toho, proč se tomu děje. A divím se dnes opravdu snad všemu

Konečná: Zápalné lahve pro ministry, frustrace a beznaděj?
Foto: Archiv
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Dnes se skutečně nepřestávám divit, ač jsem se domnívala, ze mne asi již nic nedokáže překvapit. Pominu-li na FB šířící se porno virus, rozesílaný nějakým magorem, který se nesvede realizovat jiným způsobem, zůstává mi v hlavě ležet otázka, jak je možné plivat beztrestně mediálně na hlavu státu rádoby "celebritou", schvalovat v diskusích útoky na ministry (a na kohokoli - což často pisatelé reakcí těmito předvádějí) a v neposlední řadě šílenství okolo imigrantů.

Občané České republiky, kteří zde jednoznačně odmítají právo Šaría, jsou označováni ve své mateřské zemi za xenofoby, rasisty, diskriminátory a antisemitisty. S prominutím, kde to jsme? Nemám nic proti přijímání uprchlíků, ale za následujících podmínek:

1) prokaž, že jsi ve své zemi pronásledován a hrozí Ti zabití z důvodu nesouhlasu s vládnoucím diktátorským režimem,

2) prokaž, že umíš hovořit česky, jakožto úředním jazykem pro to, aby Ti tu byl udělen azyl,

3) prokaž to, že jsi tu ochoten pracovat na veřejně - prospěšných pracích, po určitou dobu, například rok, bez nároku na vyšší, než minimální mzdu, udávanou Českým statistickým úřadem a MPSV .

Pak se teprve bavme o azylu a dalších věcech. Je mi jasné, že řada lidí mne v tuto chvíli označí právě za xenofobní rasistku, ovšem podmínky v problematice zaměstnanosti a sociální sféře jsou natolik drsné pro vlastní občany ČR, že nevidím jediný důvod, proč je usnadňovat jiné levné pracovní síle.

V případě, že prokáže tato síla svoji kvalifikaci prací pro ČR, pak logicky, nechť tu pracuje a třeba i zůstane. Ne však s nataženou rukou, početnou rodinou, cigaretou v ústech a válením se po úřadech, či v uprchlických ghetech. 

Šárka Konečná, zastupitelka měst. části Brno-Vinohrady

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…