Konzervativní strana: S nadšením jsme svrhli totalitní režim

17.11.2021 9:15 | Tisková zpráva

Prohlášení k výročí 17. listopadu

Konzervativní strana: S nadšením jsme svrhli totalitní režim
Foto: Redakce
Popisek: Logo Konzervativní strany

Před 32 lety jsme se začali zbavovat toho, co více než čtyřicet let komunistického režimu dusilo naše osudy, ničilo hospodářství, přírodu, památky, kulturu, vedlo nás k zaostalosti. S nadšením jsme svrhli totalitní režim a nadechli se svobody. Zbavili jsme se sovětských okupantů, Varšavské smlouvy i RVHP a stali jsme se součástí demokratického světa a jeho struktur, NATO a Evropské unie.

Konzervativní strana odkazuje na svá dřívější prohlášení k výročím 17. listopadu v uplynulých letech. Upozorňovali jsme v nich na mnohé jevy a tendence, které tento státní svátek nasvěcují spíše jako živý symbol, než jako pouhý objekt vzpomínek.

Jako dnešní hlavní úkoly, před kterými stojí budoucí vláda, identifikujeme zejména:

Anketa

Co soudíte o think-tanku Bezpečnostní centrum Evropské hodnoty?

5%
hlasovalo: 11147 lidí

  • Česká republika musí přestat s rolí černého pasažéra Západu a zvýšit své výdaje na obranu na alespoň 2% HDP ročně – raději však více.
  • Důvodně se obáváme, že ostrý útok genderových aktivistů proti rodině bude při první příležitosti znovu zesílen – je nezbytné stát pevně na straně rodiny.
  • Další úlohou je náležitá diversifikace energetických zdrojů, zejména tedy nutná výstavba nových bloků jaderných elektráren.
  • Aktuální dění na východní hranici (nejen) Polska jasně ukazuje, že otázka imigrace je a bude stále živou.
  • Hospodářství je nadále brzděno opatřeními, jejichž záměrem je tlumit epidemii čínského viru. Státní rozpočet je v rozvalu, státní dluh – tedy dluh každého občana – narostl v důsledku bezuzdného a bezúčelného rozhazování odcházející vlády astronomicky. Finance státu je třeba dostat pod kontrolu.

Téměř každý z těchto úkolů by za běžných okolností stačil sám k tomu, aby se pod jeho tíhou politická representace rozložila. I proto je na místě si stále připomínat, že vývoj naší země po Listopadu 89 byl přes všechny své nedostatky neskonale lepší, než cokoli mezi lety 1938 a 1989.

Za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík
předseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…