Kordová Marvanová (STAN): Připravujeme založení bytových družstev

04.11.2021 10:57 | Tisková zpráva

Ve dnech 2. a 3. listopadu 2021 se konal 3. ročník konference Fórum BD 2021, která byla určena především předsedům a ředitelům velkých bytových družstev a jejich obchodních partnerů. V rámci konference se probírala aktuální témata správy a provozu bytových domů, inovací v oblasti informačních technologií a také družstevní bytová výstavba, kterou se snaží hlavní město zlepšit dostupnost bydlení v metropoli.

Kordová Marvanová (STAN): Připravujeme založení bytových družstev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hana Marvanová

Velká pozornost byla soustředěna v rámci středečního odpoledního programu v zastupitelském sále Magistrátu hlavního města Prahy na družstevní bytovou výstavbu pod společnou záštitou Petra Hlaváčka, 1. náměstka primátora hl. m. Prahy pro oblast územního rozvoje a územního plánu, a Hany Kordové Marvanové, radní hl. m. Prahy pro legislativu, veřejnou správu a podporu bydlení.

„Družstevní bydlení je tou nejrychlejší cestou, jak můžeme mladým rodinám, seniorům a profesím klíčovým pro chod města pomoci získat cenově dostupnější bydlení. V současné době zahajujeme projekt výstavby Dostupného družstevního bydlení v Praze 5 v lokalitě Radlická. Na tomto území vznikne až 266 nových bytů s výměrou od 54 metrů čtverečních. Spolupracujeme i s dalšími městskými částmi, kde připravujeme rovněž založení bytových družstev. Ve fázi příprav jsme momentálně s Prahou 12 a zájem projevily i Praha 10, Praha 13 a Praha 8,“ uvedla radní Hana Kordová Marvanová.

„Jsem rád za každou aktivitu, která pomůže řešit otázku bydlení v hlavním městě. Pražská developerská společnost je připravena se na takových projektech podílet a dodat patřičné zázemí pro jejich úspěšnou realizaci,“ doplnil k tématu náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast územního rozvoje Petr Hlaváček.

Anketa

Věříte, že Fialova vláda bude dobře hájit naše národní zájmy?

2%
96%
hlasovalo: 47383 lidí

Velkou pozornost poutal především připravovaný záměr metropole nastartovat první projekt v rámci dostupného družstevního bydlení a příprava modelu garantovaného bytového družstva. „Je skvělé, že se podařilo zorganizovat letošní ročník v prezenční podobě jako nejvýznamnější setkání zástupců velkých bytových družstev, která v České republice společně vlastní anebo spravují asi jeden milion bytů. Své působení v oblasti efektivní správy bytových domů vnímají jako odpovědné poslání i velkou výzvu pro další zlepšování své činnosti vůči spravovaným domům a jejich uživatelům,“ shrnul Martin Kroh, předseda společnosti.

Nové požadavky v oblasti správy bytových domů, nové povinnosti sledování spotřeb energií a dynamický vývoj v oblasti informačních technologií ukazují, kam bude třeba zaměřit pozornost pro nejbližší období. „Oblasti IT technologií byla věnována velká část konference mimo jiné i proto, že velká bytová družstva mohou právě v tomto segmentu úspěšně spolupracovat, rozvíjet a rozšiřovat své služby ku prospěchu svých členů, vlastníků a uživatelů bytů,“ uzavřel Jan Vysloužil, předseda Svazu českých a moravských bytových družstev.

Konferenci spolupořádaly Česká společnost pro rozvoj bydlení a Dům plný úspor za aktivní podpory Svazu českých a moravských bytových družstev a Družstevního marketingového sdružení Česká republika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

12:16 Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke střelbě na FF UK.