Koten (SPD): V Srbsku nikdo nerozděluje, jestli to jsou vakcíny západní nebo východní

11.03.2021 19:28

Projev na 87. schůzi Poslanecké sněmovny 11. března 2021 – interpelace premiéra Babiše k možnosti výběru vakcíny

Koten (SPD): V Srbsku nikdo nerozděluje, jestli to jsou vakcíny západní nebo východní
Foto: Facebook
Popisek: Radek Koten

Dámy a pánové, vážený pane předsedající, vážený nepřítomný pane premiére.

Já jsem se informoval nyní na stav očkovacích látek, např. v Maďarsku a Srbsku. To by se dalo dávat vlastně za příklad celé EU, protože to má webové rozklikávací rozhraní, kde se může nahlásit kdokoliv, ať už je občanem Srbska, anebo je cizinec.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

Dá se tam vybrat ze všech dostupných vakcín. V Srbsku nikdo nerozděluje, jestli to jsou vakcíny západní nebo východní. Tam ideologie neplatí pro zdraví občanů. Já bych byl velmi rád, pokud by se pro ty občany, kteří jsou v rizikových skupinách a skutečně se dobrovolně chtějí nechat očkovat, tak bych byl rád, abychom měli stejné možnosti, jako mají občané v Srbsku. Ten formulář je velmi jednoduchý. A oproti tomu formuláři, který tady byl určen pro osoby 80 let plus pro očkování, a chodilo to přes ověřovací kódy apod., tak myslím si, že bychom si měli skutečně ze Srbska v tomto smyslu vzít příklad.

Co se týká dalších pomocných věcí, které zabrání, aby se lidé nedostávali na jednotky intenzivní péče. Již jsem vás interpeloval dvakrát, aby se tady skutečně přes síť praktických lékařů lidem hned na začátku nemoci podávaly antivirotika, které se podávají v celém zbytku světa. A právě tam, kde mají málo mrtvých a nedostávají se na JIP, právě tam, se tyto antivirotika podávají. Takže doufám, že to zvážíte.

Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

20:07 Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

Premiér Petr Fiala se s ministrem zahraničních věcí Janem Lipavským a ministrem kultury Martinem Bax…