Koudelka (Trikolora): Jana Zwyrtek Hamplová porazila lež

04.10.2022 8:35

Vítězství právničky Jany Zwyrtek Hamplové v senátních volbách na Kroměřížsku není jen o zvolení senátorkou, ale i o velké prohře lži.

Koudelka (Trikolora): Jana Zwyrtek Hamplová porazila lež
Foto: Daniela Černá
Popisek: Zdeněk Koudelka

Příkladem hloupých mediálních útoků na Janu Zwyrtek Hamplovou pod heslem, když nic nemáme, alespoň plivneme jedovatou slinu, je titulek článku – Daniela Krásenská: Kroměřížsko zvolilo advokátku spojenou s dezinformátory, SeznamZprávy.cz, ČTK 1. 10. 2022. Přitom autorka v článku neuvedla jedinou dezinformaci, kterou měla Jana Zwyrtek Hamplová říci.

Jana Zwyrtek Hamplová je právnička, která roky bránila obce proti zneužívání moci vládou a jinými státními orgány. Perfektní kvalifikace na senátorku. Úspěšně například obhajovala i nevině obviněné zastupitele města Postoloprt, kde zneužilo Okresní státní zastupitelství v Lounech moc k trestnímu stíhání nevinný. Jak typické je, že za nezákonné trestní stíhání vyplatilo Ministerstvo spravedlnosti odškodné, ale odpovědní lidé ve státním zastupitelství žádné skutečné důsledky nenesli.

Jana Zwyrtek Hamplová se stala obecně známou mezi starosty pro svou důslednou obhajobu práv obcí a kritiku špatných postupů státní moci vůči samosprávám. I proto získala titul právník roku 2019 v kategorii správního práva. Jana Zwyrtek Hamplová je spoluautorkou komentáře Zákona o obcích (Nakladatelství Leges 2019, 477 stran). Ani zde novinářka neuvedla, co by mělo být na této knize dezinformačního.

Jana Zwyrtek Hamplová důsledně hájila základní práva lidí, když je vlády Andreje Babiše i Petra Fialy porušovaly v době covidismu. Ale měla snad jako advokátka mlčet k porušování zákona Ministerstvem zdravotnictví, kde její kritice dal za pravdu Nejvyšší správní soud, jenž řadu opatření Ministerstva zdravotnictví prohlásil za nezákonné.

Jana Zwyrtek Hamplová demaskovala lež ministra zdravotnictví Jana Blatného, že kdo má covidovou vakcínu, neonemocní a nezemře. Poukázala ne klamavou a lživou kampaň Tečka za covidem placenou státem ve prospěch výrobců covidové vakcíny, která měla navodit klam, že vakcína je dlouhodobě účinná, když její účinnost je zhruba asi šest měsíců. Novináře ze SeznamuZprávy a ČTK tyto vládní lži nezajímají. Proč asi? Nemají též peníze za reklamu na vakcíny?

Proč nezkoumají, kde se vzalo tvrzení, že imunita z covidové vakcíny chrání déle než přirozená imunita získaná onemocněním. Není to proto, že jsou za covidovými vakcínami obrovské kšefty na úkor státu? Jak je možné, že novináři haní senátorku Janu Zwyrtek Hamplovou a nezajímají se o to, že náš stát likviduje nepotřebné vakcíny za 14 miliard korun. Proti této sumě, která je obrovskou škodou pro stát a obrovským ziskem pro výrobce a prodejce covidové vakcíny, nějakých 50 milionů z Čapího hnízda bledne.

Jana Zwyrtek Hamplová jako senátorka nepřestane kritizovat vládu za zneužívání moci, bude chránit obce před nezákonným trestním stíháním ze strany státního zastupitelství a bude chtít osvětlit, kdo za Českou republiku podepsal objednávku nepotřebného zboží ve výši 14 miliard korun a zda za tím není covidová mafie a korupce.

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.