Koudelka (Trikolora): Náměstkyně ministra Koziar Vašáková nic nepochopila, ničemu se nepřiučila

08.02.2022 7:37

Náměstkyně ministra zdravotnictví Martina Koziar Vašáková se přes rozhodnutí Nejvyššího správního soudu a premiéra snažila opět zavést nedůvodnou diskriminaci neočkovaných a zakázat jim návštěvy hospod.

Koudelka (Trikolora): Náměstkyně ministra Koziar Vašáková nic nepochopila, ničemu se nepřiučila
Foto: Archiv PL
Popisek: Zdeněk Koudelka

Rozsudek Nejvyššího správního soudu z 2. 2. 2022 ve věci návrhu, který jsem jako advokát podal za paní Janu Novákovou z Brna ZDE, prohlásil tento zákaz za nezákonný a tím otevřel restaurace všem, bez ohledu na osobní zapojení do odbytu zastaralých vakcín na covid. Druhý den ve čtvrtek 3. 2. 2022 řekla náměstkyně Koziar Vašáková Českému rozhlasu: „Doufám, že k tomu nedojde. Že v podstatě dojde z ministerstva zdravotnictví k reakci na ten výrok Nejvyššího správního soudu a k nápravě v tom vysvětlení, obhájení pozice ministerstva zdravotnictví. To znamená, že se ta restrikce vrátí.“. ZDE

Ovšem vada tohoto diskriminačního zákazu nebyla v nějakém vysvětlení. Soud identifikoval chyby, z nichž některé opakovaně od jara 2021 Ministerstvu zdravotnictví vyčítal:

1.     Restaurace neumožňoval pandemický zákona v původním znění uzavřít ani omezit.

2.     Bylo nezákonné, že ministerstvo považovalo paušálně všechny neočkované za podezřelé z nákazy a všechny neočkované za neinfekční.

3.     Mimořádná opatření nesmí sloužit faktickému donucování k „dobrovolnému“ očkování.

Pokud na Ministerstvu zdravotnictví nepochopí, že pro jeho činnost je určující ústava a zákony, budu jejich protiprávní akty napadat. Někteří jeho představitelé dokazují, že pohrdají povinností podřídit se právu, a přestože mají vysokoškolské tituly, nezvládají učivo občanské nauky základní školy. Proto je třeba vyvodit osobní odpovědnost za porušování práv lidí a miliardové škody.

Za týden 31. 1. – 6. 2. 2022 bylo nově nakaženo 97 534 neočkovaných a 128 185 plně očkovaných, včetně očkovaných třetí dávkou ZDE, tedy asi 43% neočkovaných a 57% očkovaných. Je zřejmé, že očkování nedokáže zabránit šíření viru.

Převzato z Profilu.

Článek byl převzat z Profilu Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…