Koudelka (Trikolora): Stávka proti drancování státu

24.11.2023 7:17 | Komentář

Ve špatných časech se žádá zdrženlivost a utahování opasků. Ovšem to nelze žádat, když vláda rozhazuje obrovské sumy peněz. Pokud by vláda byla šetrná, měla by právo žádat šetrnost po jiných. Fialova vláda takové právo nemá.

Koudelka (Trikolora): Stávka proti drancování státu
Foto: Archiv PL
Popisek: Zdeněk Koudelka

Vládní NE 8 miliardám na školství
Ve školství odbory požadovaly 8 miliard na rok 2024. Nedostaly je. Přitom je to jen zlomek sumy, jež chce vláda utratit za nejdražší a zbytečné stihačky.

Vládní NE penězům na platy mladých lékařů, vládní ANO na zbytečné covidové vakcíny
Ministr  zdravotnictví Válek nabídl navýšení prostředků pro růst platů především mladých lékařů o necelé dvě miliardy korun. Ale byly a jsou miliardy na to, že se platil nákup a následná likvidace zbytečných covidových vakcín v řádu desítek miliard korun.

Vládní ANO 124 miliardám na stihačky a 71 miliardám na obrněnce
Jestliže stát chudne a káže vodu, nesmí žádná jeho část pít víno a mlaskat od přecpání. Je hluboce nemorální a jde o ukázku mravní bídy Fialovy vlády, pokud chce šetřit na platech školních kuchařek, uklízeček a školníků, ale neštítí se utápět stovky miliard ve zbrojních zakázkách, z nichž tyjí cizí zbrojaři. Naši militaristé spřádají sny o účasti v příští válce, stejně jako to činili militaristé rakouští před první světovou válkou v čele s tehdejším náčelníkem generálního štábu Konradem von Hötzendorf. Výsledkem jejich snů byla jejich porážka, avšak spojená s deseti miliony mrtvých.

Biliony zmarněné klimatickým alarmismem
Vláda Petra Fialy přejala do své politiky ideologii klimatismu i za cenu likvidace domácího průmyslu a chudnutí občanů. Na oltář této ideologie, která sama sebe prohlašuje za vědeckou, ale je „vědecká“ stejně jako byl vědecký marxismus-lenismus, již zaplatili a ještě zaplatí naši občané a společnosti stovky miliard až biliony korun. Jde o největší mrhání penězi v našich dějinách.

Anketa

Podporujete stávku ČMKOS?

hlasovalo: 21865 lidí

Poučení z minulosti
Historie je učitelka lidstva. Kdo se z chyb minulosti nepoučí, je odsouzen je opakovat. Nástup nacismu i komunismu byl umožněn i rozdělením odpůrců těchto totalitních režimů. Nechceme-li jít stejnou cestou, musí se všichni ti, kteří nechtějí utápět stovky miliard ve zbrojení a zelené ideologii klimatického alarmismu za cenu platového a finančního odírání školství, zdravotnictví  i většiny našeho hospodářství vzájemně podpořit. Proto mají stávkující učitelé i zdravotníci můj obdiv. Stále jsme stát, v němž mohou jeho občané žít spokojený život, ale dlouhodobé drancování nevydrží žádná země.

A tečka na konec. V článku ekonoma Lukáše Kovandy z 16. 11. 2023 je uvedeno, že ekonomika Ruska v letech 2019-23 rostla o 5,5 %, německá klesla o 0,5 % a naše klesla o 2,5 % (ZDE). Zpráva z MF Dnes 22. 11. 2023, strana 13, jihomoravské vydání: Přední výrobce vodních turbín ČKD Blansko razantně omezil výrobu a snížil počet zaměstnanců z původních tisíců na asi 100 z důvodu protiruských (fakticky protičeskomoravských) sankcí.

Článek byl převzat z Profilu Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…