Kováčik (KSČM): K předvolebním populistickým výkřikům se připojit nechceme

16.06.2021 11:33

Projev na 104. schůzi Poslanecké sněmovny 16. června 2021 k návrhu na zrušení pandemické pohotovosti

Kováčik (KSČM): K předvolebním populistickým výkřikům se připojit nechceme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Pane předsedo, vážená vládo, paní a pánové, přeji hezký dobrý den.

Já musím říci, že nikdo z vás nemůže klubu KSČM upřít vážně a upřímně míněnou snahu vždy se zúčastnit seriózní a vážné debaty nad věcí, o věci, o jejích důsledcích a dopadech na českou společnost, instituce a občany. To v žádném případě.

Ale my jsme s překvapením zjistili - a předesílám, že KSČM nepodpořila pandemický zákon i z řady důvodů, o kterých tady byla řeč v předchozím příspěvku, ale připadá nám tak trošku kách, když se o tom, že máme vážně a seriózně debatovat, dozvíme deset vteřin předtím, než ta debata má začít. Proto jsme se připojili k tomu vetu. To není, že bychom byli v nějakém šiku, nebo zpátky v nějakém šiku, ale to, že - a nechci znehodnocovat nebo podceňovat práci kohokoli a její výsledky - to, že když se tady opakovaně hovoří o prošpikovaném týmu, tak že ten prošpikovaný tým, tedy prošpikovaný odborníky, předloží alespoň nějaký základní materiál, nad kterým bychom vážně a seriózně mohli debatovat.

Jinak vítám snahu bavit se vážně o pandemické situaci, o jejích podkladech, o jejích normách a také třeba o jejích posunech, ale má-li to být vážná a seriózní debata, prosím a žádám o předložení alespoň základního materiálu, jinak to nebude vážná a seriózní debata, ale pouhé předvolební populistické výkřiky. K těm my se nechceme připojit.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.