Krejza (ODS): Lidl retušuje kříže, EU nepřeje k Vánocům. Místo křižovatek všude kruhové objezdy

03.09.2017 9:24

Je to nenápadné, plíživé, ale pokračuje to. Politická korektnost protíná naší společnost v posledních letech jako rakovina a pár hodin starý retušovací výstřelek společnosti Lidl, budiž toho dokladem.

Krejza (ODS): Lidl retušuje kříže, EU nepřeje k Vánocům. Místo křižovatek všude kruhové objezdy
Foto: ODS
Popisek: Karel Krejza

Cesta Evropy vede z kopce už nyní a ten kopec může být ještě prudší, pokud budeme veřejně popírat vlastní identitu a vlastní kořeny. Byla to přece křesťanská civilizace, která položila základy tohoto kontinentu a zaplatila za jeho uhájení tisíce hektolitrů krve, prolévané na bojištích.

Když jsem si před dvěma lety přečetl knihu od Benjamina Kurase Poslední naděje civilizace, kde popisuje prorůstání islámu a politické korektnosti do Velké Británie, vnímal jsem ji trochu chladněji a s odstupem. Přeci jen je to dáno tím, že já žiju v Čechách a autor knihy v Londýně. Utkvěla mi ale v paměti jedna pasáž, v níž popisuje, jak oficiální úřady EU už přestávají používat v korespondenci při přání k Vánocům spojení Merry Christmas, ale nahrazují je už jen neutrální spojením season greetings. Klidně si křesťané brečte a nadávejte.

Dnes média přinesla informaci o tom, jak Lidl nechal vyretušovat z řeckokatolických kostelů kříže. A jak to obhájila tisková mluvčí? „Součástí naší obchodní politiky jako mezinárodní obchodní společnosti je zachování náboženské a politické neutrality. ” Kam jsme to dopracovali?!

Nahradili jsme víru konzumem, a počin Lidlu to jen dokládá. Navíc je to počin o to nižší, že je motivován snahou o nárůst prodeje a zisků. Je na stejně ubohém ranku jako vymazání kříže z dresu Realu Madrid novým vlastníkem. Já už bych se nedivil ale vůbec ničemu. Při tomhle tempu je asi jen otázkou několika let, než přijde směrnice nebo nařízení z EU, že máme v rámci a náboženské korektnosti přestavět křižovatky na kruhové objezdy.

Karel Krejza

Psáno pro blog.idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…