Krištof (Soukromníci): Volební zkušenost z Prahy 4

19.11.2018 12:01

Do volebního klání na Praze 4 jsme začali vstupovat někdy v dubnu jednáním se Svobodnými, Realisty a s hnutím Pro Prahu. Samozřejmě sčítat minulé volební výsledky či současné preference se nemá, ale nevypadalo to špatně. Po rychlém začátku a podepsání koaliční smlouvy nás zastavily dvě skutečnosti.

Krištof (Soukromníci): Volební zkušenost z Prahy 4
Foto: Soukromníci
Popisek: STRANA SOUKROMNÍKŮ ČESKÉ REPUBLIKY

Za prvé – poprvé od roku 1990 se změnil systém do komunálních voleb – z pěti obvodů se Praha 4 stala jediným. Koaliční smlouva počítala s tím, že v pěti obvodech si každá strana postaví „jedničku“ v jednom z nich. Jeden volební obvod nás postavil před sestavení kandidátky od jedničky… dolů. Po šesti týdnech jednáních vypadli Realisté a přibyli NEZÁVISLÍ. Během doby došlo k dohodě na jméně volebního uskupení – 4 pro 4 (Čtyřka pro čtyřku) – a to byla ta druhá skutečnost a pravděpodobně největší chyba – postavili jsme mezi voliče a naše strany bariéru. V pátém největší městě republiky, kde se velká část voličů rozhoduje podle celostátních preferencí, nastal problém, jehož existenci jsme si uvědomili až na stáncích, při rozdávání volebních novin a merche. Vznikaly volební klipy pro sociální sítě, ale „vybudovat“ značku, na to již bylo málo času. Ještě na billboardech to vypadalo dobře. Veliká fotografie 4 lídrů pro 4 byla dobře vidět, ale loga a názvy čtyř stran či hnutí již méně.  Na stáncích se lidé dívali na 4 pro 4 a ti „lepší“ hledali Soukromníky, Svobodné a Pro Prahu. Ale většina bohužel ne. Ani naše heslo

JEDEN ZA VŠECHNY, VŠICHNI ZA ČTYŘKU a rozumné prohlášení o spolupráci

„Komunální politika na rozdíl od té celostátní není o výrazné ideologii, ale především o každodenní práci. Proto pokládáme za rozumné spojit síly a nabídnout koaliční kandidátku, která v sobě skrývá jak zkušenosti a znalosti tak novou krev a sílu“, nezabralo.

Toliko k „technice“.

Polemika o faktické síle Soukromníků, Svobodných a Pro Prahu s bývalým starostou Prahy 4, resp. dvěma současnými zastupiteli Prahy 4 byla večer 6. října zbytečná. Já jako předseda Klubu na Praze 4 mám jasno v tom, že novou značku již budovat nebudeme. Musíme jít pod naší značkou. Pravděpodobně to platí v módu, čím větší město tím víc Soukromníci, čím menší, tím více značka a pod ní Soukromníci.

Václav Krištof,
předseda Klubu Strany soukromníků České republiky Praha 4

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě