Krnáčová (ANO): Na mimořádné odměny se mohou těšit ti, kteří zajišťují provozní podporu

28.09.2017 15:11

Představenstvo Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) rozhodlo na základě výsledku očekávané skutečnosti hospodaření 2017 o vyplacení mimořádných odměn řidičům MHD a zaměstnancům ve vybraných profesích, kteří zajišťují provozní podporu. Představenstvo DPP na odměny vyčlenilo finanční prostředky v souhrnné výši 27 milionů korun.

Krnáčová (ANO): Na mimořádné odměny se mohou těšit ti, kteří zajišťují provozní podporu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

V souvislosti s nárůstem dopravních výkonů a souvisejících provozních služeb přistupuje DPP k vyplacení mimořádných odměn řidičům MHD a zaměstnancům ve vybraných profesích, kteří zajišťují provozní podporu. Zaměstnanci technických úseků jsou také jedni z těch, kteří stojí za plynulým chodem dopravy v hlavním městě.

„Jsem ráda, že se vedení DPP rozhodlo odměnit ty, kteří se starají o více než milion cestujících denně. Snažíme se je proto ve vysokém pracovním nasazení motivovat. Před Vánocemi se tak na mimořádné odměny mohou těšit řidiči a zaměstnanci, kteří zajišťují provozní podporu,“ uvedla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy.

„Před časem jsem řekl, že Dopravní podnik musí zvýšit efektivitu a hledat úspory všude, jen ne na mzdách zaměstnanců. Daří se to a zaslouženě jsou odměňováni ti, kteří se o to svou tvrdou prací zasloužili,“ uvedl Petr Dolínek, náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas.

„V roce 2017 se nám daří realizovat nastavená úsporná opatření. I když jsou na nás kladeny stále vyšší a vyšší nároky v rozsahu a kvalitě poskytovaných služeb, jsme schopni průběžně šetřit. Na základě očekávaného výsledku hospodaření společnosti jsme se rozhodli k tomuto kroku,“ řekl Martin Gillar, generální ředitel a předseda představenstva DPP a dále uvedl: „Chceme si udržet nejen vlastní řidiče, ale i zaměstnance, kteří zajišťují provozní podporu a zároveň přilákat nové. DPP je dobrým zaměstnavatelem a ukazujeme potenciálním zájemcům o zaměstnání v DPP, že si svých zaměstnanců vážíme.“

Profese řidičů MHD klade vysoké psychické i fyzické nároky a jde o velmi náročné povolání. DPP letos také spustil náborovou kampaň, která má přilákat další nové řidiče. Situace se odvíjí od aktuální potřeby obsazenosti pracovních míst, do níž se promítá přirozený úbytek i fluktuace zaměstnanců a aktuální potřeba pokrytí dopravních výkonů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.