Krnáčová (ANO): Praha podpořila Pražské jaro částkou 8,8 milionu korun

06.05.2015 20:55

Hlavní město Praha letos podpořilo Mezinárodní hudební festival Pražské jaro částkou 8,8 milionu korun. Metropole tuto tradiční a známou kulturní událost podporuje každoročně formou víceletého grantu, v příštích letech by se částka měla ještě mírně navýšit.

Krnáčová (ANO): Praha podpořila Pražské jaro částkou 8,8 milionu korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

„Vítám a obdivuji systematickou snahu zástupců festivalu Pražské jaro podporovat mezi námi mladé talenty, pan Marek Šedivý a mnoho dalších jsou jasným důkazem, že nadějné hudební umělce musíme podporovat, aby měli šanci uspět ve světě,“ uvedla na dnešní tiskové konferenci primátorka Adriana Krnáčová.

Mezinárodní hudební festival Pražské jaro je i v mezinárodním kontextu nejvýznamnější kulturní akcí v České republice s nepřerušenou činnosti od roku 1946. Od svého založení má světové kvalitativní parametry a všeobecný respekt doma i v zahraničí. Jeho každoroční významnou součástí je soutěž mladých hudebníků, každý rok v jiném oboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Pan ministr Rakušan podvedl i svou vlastní vládu

23:08 Dostálová (ANO): Pan ministr Rakušan podvedl i svou vlastní vládu

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 9. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě