Krumer (SPO): Chce Německo už i Jamajku?

11.10.2017 21:00

Je to o Jamajce, ale také o jamajce, praktikách EU a Merkelové. Alegorie o některých současných událostech. Je to o jamajce, a také o Jamajce.

Krumer (SPO): Chce Německo už i Jamajku?
Foto: stranaprav.cz
Popisek: Vladislav Krumer (SPO)

Článek je inspirován psaním některých novinářů, kteří si upravují skutečnosti podle toho, jak se jim to hodí a uvádějí jako zaručenou a jedině tu svoji správnou pravdu. A to ještě nepoužívám rčení, že za všechno může Putin, jak se už v USA uvádí o dění v Katalánsku. Také je to alegorie na některá dění v současnosti.

V Německu se schyluje i pro vás, Jamajko, k velkému problému. Merkelová tam dává dohromady povolební koalici, které se říká jamajka, podle barev stran, se kterými vyjednává o vládní koalici, a jsou shodné s barvami vlajky vaší země. Jedna ze stran jednající o koalici je zelená. V Čechách dobře známe, že když se pije hodně „zelený“, tak je vám z toho druhý den špatně. A když to mícháte se žlutým, třeba vaječným koňakem, barvou druhé strany, která jedná o koalici, tak se teprve zvedá žaludek. O černé se mi nechce mluvit, nemá u nás dobrou pověst z historie. Pokud to smícháte všechno dohromady, tak to může být nejenom zdravotní problém.

Jakmile se Merkelové, kterou jsme ani my nevolili a nemá tak právo nám do našich věcí mluvit, povede koalici složit, tak podle našich zkušeností, které s Merkelovou máme, může začít i Jamajce dělat peklo a mohla by ji sáhnout na marketingové poklady. Z Jamajky, státu na krásném ostrově v Karibském moři, asi nejznámější je jamajský rum a sprinter Usain Bolt, kterého je atletika nejenom láskou, ale i zaměstnáním. Dávejte si, Jamajko, ale také vy, Usaine Bolte, na to pozor! Nebudete smět nazývat váš rum rumem, i když je to vaše mnohaletá tradice, bude to pouze Captain Morgan a ani to nebudete mít jisté a zadarmo. Když budete chtít vyvěsit vaši vlajku s těmi barvami stran, které budou Německu vládnout, budete k tomu potřebovat souhlas Merkelové. Místo rytmů reggae, budou u vás hrát orchestry z Bavorska říznou dechovku. Budete poslouchat příkazy, co a kolik toho můžete pěstovat anebo vyrábět, kam musíte a kam nesmíte svoje produkty vyvážet, jak mají být zahnuté banány, a jestli vůbec můžete u vás banány pěstovat. Dozvíte se, kolik musíte přijmout ekonomických migrantů, kteří se Německu nehodí. A atlet Bolt? Ten bude přinucen zpomalit a stovku nebude smět zaběhnout pod 10,9, aby mohli vyhrávat také němečtí sprinteři. Protože je atletika také jeho zaměstnáním, tak pokud neuposlechne, převelí ho na maraton, který bude povinen běhat nejméně do 65 let, to je minimální věk, do kterého musejí pracovat naši občané i v německých montovnách, než můžou jít do důchodu. Možná už to, že Bolt běh na sto metrů na mistrovství světa v Londýně nedokončil, bylo určitým signálem.

Hrozí vám i další nebezpečí. Tím, že Velká Británie vystupuje z EU a za to se jí EU mstí a říká, že jí to bude bolet, tak si posvítí i na Jamajku, protože mluvíte anglicky a byli jste součástí Západoindické federace. I když jste z ní v roce 1961 vystoupily a vyhlásily v r. 1962 nezávislost v rámci Commonwealtu, tak vám to nepomůže, protože máte v čele státu guvernéra, který na vašem ostrově britskou královnu zastupuje. Tím, že jste byli nejdříve španělskou kolonií a až potom fakticky britskou, tak si dejte pozor i na Španělsko, které je členem EU a tím pod vlivem Merkelové. Sice jste vyhlásili v roce 1962 nezávislost, ale Katalánci chtějí vyhlásit nezávislost na Španělsku také, uspořádali o tom referendum, ale jak s nimi španělská vláda a její policie za to tvrdě a krvavě zatočila! A kdybyste snad chtěli, aby už váš guvernér nezastupoval Britskou královnu na vašem Karibském ostrově, tak by mohla po zkušenostech se Skotskem a Irskem zakročit i Velká Británie. Možná byste museli i platit Británii daň za značku alkoholu (název rum už nebudete smět z příkazu Merkelové používat) Captain Morgan, (i když se dnes již vyrábí na ostrově Puerto Rico), protože to jméno nesl anglický pirát Henry Morgan, který drancoval i váš ostrov.

Všechno je jinak a kdo ví, jak to bude dál. Ale i tak by měla Jamajka zůstat ostražitá. Jak se Angela na někoho zaměří,...

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…