Krumer (SPO): Dvojí metr

31.08.2017 18:08

Rozpor v konstatování a v činech. Ekonomičtí migranti. „Kradnů všetci“?

Krumer (SPO): Dvojí metr
Foto: stranaprav.cz
Popisek: Vladislav Krumer (SPO)

Je podezřelé, že ti, kteří fandí Bruselu, obdivují západní demokracii, prosazují naše rychlé přibližování k západním zemím a jejich zvyklostem, na druhé straně neakceptují věci, které jsou tam běžné a fungují. Odsuzují opatření k vyrovnání podmínek k podnikání nastavením stejných pravidel pro všechny, jako je EET, kritizují a vadí jim zákaz kouření v restauracích, podporují reklamní tabule u dálnic, vadí jim odbory v podnicích a také referendum a přímá demokracie. Podporují „podnikání“ s automaty v hernách a kasinech i v centrech měst (v tom jsme západní evropské státy dokonce předehnaly, ČR je již na předním místě) a tím způsobují krize v rodinách, trestnou činnost a bezdomovectví.

Mají rádi dotace z EU, které jsou neefektivní a pokřivují podnikatelské prostředí. Říkají, že nechtějí migranty, ale prosazují dovoz ekonomických migrantů pro montovny a sklady, kde pracují za nízkou mzdu, (že někteří pracují „na černo“, to jistě není pravda) a tím brzdí vyrovnávání mezd našich zaměstnanců se mzdami za stejnou práci, které mají zaměstnanci ve firmách často stejných majitelů podniků v západních zemích. Pro tyto ekonomické migranty si pronajímají, anebo budují ubytovny a ještě jejich majitelé pobírají příspěvky od státu na doplatky za nájemné těchto migrantů v ubytovnách. O to, jak to vypadá v jejich okolí a jak tím trpí okolní obyvatelé, se nestarají. Vedle nízkých mezd, jsou ještě tito zaměstnanci „obíráni“ o svoji část mzdy zprostředkovatelskými agenturami.

Aby toho nebylo málo, tak ještě stamiliardy korun ročně mizí z naší republiky do zahraničí a část z nich do daňových rájů. I když jeden pán řekl, že „všetci kradnů“, tak není pravda, že „kradnů všetci“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hendrych (ANO): Lidé v zahraničí se rozhodují na základě zprostředkovaných informací

15:14 Hendrych (ANO): Lidé v zahraničí se rozhodují na základě zprostředkovaných informací

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě