Krumer (SPOZ): Před tím, teď a potom

29.09.2018 21:30

Mnozí politici neplní svoje předvolební sliby, zapomínají co slíbili a před volbami se opět ozývají, co všechno, pokud budou zvoleni udělají. Zapomínají na to, jak škodili a pomlouvali. Zapomínají i na to, že voliči nezapomínají.

Krumer (SPOZ): Před tím, teď a potom
Foto: stranaprav.cz
Popisek: Vladislav Krumer (SPO)

Proč na cizí, ty závistníku, nepravost se ostře díváš, a svou vlastní nevidíš? (Plutarchos, před téměř 2000 lety.) Pro někoho však pochopit tuto na dva tisíce let starou moudrost a řídit se jí, je jako přísloví „házet perly sviním“. 

Zejména někteří politici samozvaného demokratického bloku (a nejenom oni), vedení, redaktoři a redaktorky především mainstreamových médií, i z našich daní přeplácení pseudoumělci a političtí a vítací neziskovkáři, kteří by se bez dotací a grantů sami neuživili, by to měli mít na paměti. Stalo se u nich módou, že vidí všechno špatné na minulosti a zejména na druhých a zapomínají, jak oni škodí dnes, a škodili před tím. V současnosti pomlouvají ty, kteří nejsou na jejich placené vlně a neříkají a nevyznávají tu jejich jedinou pravdu. Veřejně si to užívají, podle nich demokraticky neuznáváním výsledků voleb, primitivní, destruktivní, hrubou účelovou kritikou a urážkami v demokratických volbách zvolených politiků většinou, a tím také urážejí jejich voliče. Teď jsou ti, co neuspěli ve volbách nemocní záští, a s pocitem nadřazenosti se předhánějí v tom, kdo bude více vidět, a kdo se tím víc zavděčí donátorům. Zapomínají ale na to, co nepravostí nadělali v nedávné minulosti, co dělají proti názorům a přání většiny voličů teď namísto toho, aby pracovali na tom, za co jsou placeni. Zejména v přesvědčení své nedotknutelnosti nemyslí na to, co je za jejich činy čeká potom.  Zvedá se nehorázná a lživá kampaň zejména v mainstreamových médiích. Neobjektivní a jednostranná argumentace o životě před rokem 1989, jak všechno bylo špatně, jak byli občané šikanováni, je víc než nesolidní. Kdo tu dobu zažil a je objektivní, tak se musí divit, že ti, co tak jenom pomlouvají, asi žili v jiné zemi, anebo jsou tak mladí a již mají propagandou vymytý mozek. Dnešní vymývání mozků dětem a mládeži ve školách, i dobře honorovanými neziskovkami, je součástí této mediální masáže. Zcela u nich chybí objektivita. Občané snad nejsou ve valné většině ovce, a udělají si svůj názor.

To co uvádím dále, neznamená, že je to snaha o to, aby se věci vrátily před rok 1989. Naopak. Dosud jsme promarnili šanci, kterou jsme mněli po r. 1989. Je potřeba věci napravit tak, že budeme objektivní, historii nebudeme zkreslovat a upravovat, a pro náš další život si vezmeme vždy to dobré, co se osvědčilo, ať je to ze západu, ze severu z jihu anebo z východu. Že nebudeme opět jednomu lézt do zadku, a z druhého dělat nepřítele, aby nás ti co nás ovládají, měli „rádi“. O to, co bylo v minulosti negativní, (nebylo toho málo, ale nejsem si jistý, že teď toho není víc) se starají mnohdy zveličeně a jednostranně informující mainstreamová média a někteří politici samozvaného „demokratického“ bloku. Kultura zpravodajství má být v tom, že se informuje vyváženě a objektivně. Zejména je to povinnost těch médií, která si povinně platíme, ale asi to dosud tato média nepochopila, anebo jsou za převážně jednostranné informování redaktoři a vedení dobře placeni.

Protože se o tom moc nemluví, anebo mluví zkresleně, tak připomenu pár věcí z období před revolucí 1989. Všichni občané měli kde bydlet. Pomáhalo se rodinám, a rodina byla prioritou. Mladá manželství měla k dispozici bezúročné půjčky, případně půjčky s velmi nízkým úrokem. Každý měl svoji práci, a je pravda, že každý musel pracovat, a nepřiživovat se na práci druhých. Je také pravdou, že ve fabrikách a na dalších pracovištích byl volnější režim, než je dnes v zahraničních montovnách. Náš průmysl ale vyvážel svoje výrobky do celého světa, vyvážely se kompletní investiční celky s vysokou přidanou hodnotou. I přes to, že byly blokace některých progresivních technologií ze západu, tak jsme měli díky našim chytrým a pracovitým lidem tradiční výroby a výrobky vysoké kvality. Soběstační jsme byli v zemědělské a potravinářské výrobě. Vysokou kvalitu měl i náš zbrojní průmysl. I na venkově byly byty, školy, sportovní kluby, prodejny, lékař, služby a pracovní příležitosti, včetně vhodné a potřebné dopravy. A také je skutečností, že náš stát až do roku 1989, neměl žádné dluhy, naopak měl aktivní bilanci zahraničního obchodu. To vše se po r. 1989 zrušilo, státní zlato, majetek, pozemky, lesy louky, budovy, továrny, byly levně přenechány „informovaným“ z domova i z ciziny, a také se mnohé rozkradlo. I před rokem 1989 se kradlo. Ale ve srovnání s tím, co se děje po roce 1989, jsou to drobnosti.

Dnes máme svobodu, ale jenom pro někoho. Máme práva, ale povinnosti mají jenom někteří. Můžeme cestovat, máme svobodu sdělit to, co si myslíme, ale bez následků jenom o té jedné a správné mainstreamové pravdě. Máme EU, NATO, internet a sociální sítě, ale cenzor tam maže názory, které se mu nelíbí. Máme gender, globalizaci, multikulturalismus, inkluzi, herny, zloděje miliard, kteří si svoje krádeže často beztrestně užívají v zahraničí, v daňových rájích, ale i doma. Máme justici, která ani za dvacet let tyto zlodějny nepostihne. Máme sněmovnu a senát, které vyrábějí nedokonalé a nepřehledné zákony, které to vše umožňují. Místo smysluplné a kvalitní práce za peníze daňových poplatníků se hádají a bojují o to, kdo bude „přerozdělovat“ i do své kapsy a každý rok si k měsíčnímu platu přidávají mnohatisícové částky, které většině důchodců a zaměstnanců se základním platem musí stačit na měsíční živoření. 

Máme desetitisíce bezdomovců, nepřizpůsobivé a ty, kteří parazitují na sociálních dávkách. Máme marihuanu a přední místo v Evropě v počtu mládeže, která ji užívá. Máme „Člověka v tísni“, „Evropské hodnoty“, a další i z našich daní placené ziskové politické „neziskovky“, které podporují nelegální migraci, škodí naší zemi, a podílí se na dovozu nelegálních migrantů do Evropy. Máme nehlídané hranice, a naši armádu v misích. A v důsledku toho jsou i zde tisíce nelegálních migrantů, ale vláda nám říká, že tu nejsou. Máme squatery, kteří beztrestně a nezákonně obsazují cizí objekty a zneužívají je i k dalším nezákonným činnostem, často se dopouštějí různých trestných činů, jako je neoprávněné užívání cizí věci, vloupáni, šíření a užívání drog. Máme ve sněmovně Piráty, kteří se snaží některé tyto činnosti legalizovat, a v předvolebním období udavačsky píší do Bruselu stížnosti na našeho předsedu vlády Babiše v domnění, že jim to přinese volební hlasy. Máme ideu majitelů montoven a našich vůdců zvyšovat svoje zisky a HDP až do nekonečna, příroda pláče a kde je konec toho nekonečna? Je dobrá idea trvale udržitelného rozvoje. Nějak to však již není slyšet. Bohatí bohatnou, potřebný spotřebitelský koš pro základní životní potřeby se zdražuje, nevyrovná to ani přidávání na platech a důchodech. Mnoho lidí chudne, mzda a důchod jim sotva stačí na nájem, energie, vodné stočné, doplatky na léky, další nezbytné životní potřeby a na základní potraviny. Máme svoje moře, ale naštvaných a zklamaných lidí. Ve společnosti je přetlak jako v Papinově hrnci. Přemýšlejí naši politici o tom, co se stane potom, když to tím přetlakem praskne?

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce