Kubisková (Přísaha): Ministerstvo financí navrhuji přejmenovat na ministerstvo dezinformací

30.10.2022 11:41 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k odpovědi ministra financí Zbyňka Stanjury k neexistenci monitoringu marží distributovů pohonných hmot

Kubisková (Přísaha): Ministerstvo financí navrhuji přejmenovat na ministerstvo dezinformací
Foto: Facebook
Popisek: Karolína Kubisková

Ministerstvo financí navrhuji přejmenovat na ministerstvo DEZINFORMACÍ! Proč používám tak silná slova?

Před vydáním tiskové zprávy ministerstva v září, jsme podali žádost, aby nám ministerstvo poskytlo informace o reálných maržích čerpacích stanic. Víme, že je ministerstvo má, protože máme povinnost tyto informace posílat. Ministerstvo nám je sice neposkytlo, ale uvedlo je v září v tiskové zprávě.

Jásali jsme, že jsme se po půl roce konečně dostali ke skutečným číslům! Tato reálná marže čerpacích stanic byla pochopitelně nižší než indikativní (orientační) marže, kterou ministerstvo ještě nedávno nazývalo hrubou. Bodejť by ne! Jejich indikativní marže, kterou dlouhodobě kritizuji, totiž směšuje marži čerpacích stanic a distributorů dohromady. Je proto nesmyslná a pouze orientační.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

Jaké stanovisko k celé věci zaujal pan ministr Stanjura?
„Relativně nízká reálná marže ukazuje, že vyšší hodnoty indikativní marže způsobují někteří prodejci s vysokou marží a vysokými cenami. Zjednodušeně řečeno to znamená, že sledovanou marži uměle navyšují čerpací stanice s malou výtočí, ale vysokými prodejními cenami. Tito prodejci zneužívají mimořádné situace a nesnižují prodejní ceny pro řidiče dostatečně rychle a flexibilně tak, jak klesají ceny na evropském komoditním trhu,“

To je DEZINFORMACE! Rozdíl tvoří především marže distributorů.

Pan ministr Stanjura lhal a jeho Lži o tom, že za vše mohou čerpadláři a jejich marže se mu staly osudné. Je zřejmé, že si dokáže vymyslet prakticky jakoukoliv hloupost, aby nemusel přiznat, že vláda tady půl roku veřejnost účelově klame a dehonestuje skupinu podnikatelů na základě smyšlených dat!

To ale není všechno. Ministerstvo nám lže i o maržích distributorů!

V předešlé tiskové zprávě ministerstvo mimo jiné uvádělo, že „cenový monitoring následně v červnu rozšířilo také o marže distributorů.“ Protože jsem tato data chtěla znát, dotazovali jsme se v naší žádosti i na tuto marži.

Z odpovědi ministerstva jsem ale byla v naprostém šoku. Ministerstvo odepsalo, že informace o hrubé marži distributorů NEEXISTUJE. Ministerstvo požadované údaje nesbírá, nevypočítá, ani jiným způsobem nezískává. To je naprostý skandál. Aby ministerstvo v tiskové zprávě prezentovalo lživé informace, které potom nedokáže doložit, je absolutně nepřípustné!

Pane ministře, vládo, dlouhodobě Vás žádám, abyste zveřejňovali PRAVDIVÉ informace, a ne vylhané PR nesmysly!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…