Kubisková (Přísaha): Zdechovský se své kamarádky, obviněné z korupce, veřejně zastal

18.12.2022 19:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke korupčnímu skandálu v Evropském parlamentu.

Kubisková (Přísaha): Zdechovský se své kamarádky, obviněné z korupce, veřejně zastal
Foto: Facebook
Popisek: Karolína Kubisková

Na Mezinárodní den boje proti korupci se ukázalo, že nám korupce bují i v Evropském parlamentu! Právě v tento den totiž belgická policie provedla 16 razií kvůli podezření z korupce a praní špinavých peněz. Zabavila telefony, počítače a také v přepočtu zhruba 15 milionů korun v pytlích.

Korumpovat měl prý Katar, který se tím údajně snažil ovlivňovat rozhodování evropského parlamentu a hlavní obviněná? Samotná (dnes už bývalá) místopředsedkyně Evropského parlamentu Eva Kailiová. Její domovská řecká politická strana PASOK ihned razantně zareagovala. Za podezření z korupce okamžitý vyhazov ze strany!

Jak na to zareagoval český europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský? Ten se své kamarádky, obviněné z korupce, veřejně zastal. Bodejť by ne!

Když srovnáme praktiky KDU-ČSL ve spojení s jejich Petrem Hladíkem? Ten je v podobné situaci. Také musel policii vydat počítač i telefon, protože je podezřelý z korupce při privatizaci bytů v Brně.

Přesto za ním ale KDU-ČSL neochvějně stojí a je dokonce stále kandidátem na ministra životního prostředí. O nějakém vyhazovu, nebo postihu zjevně nemůže být ani řeč. Přitom Fialova vláda slibovala změnu politické kultury.

PŘÍSAHA odsuzuje jakoukoliv formu korupce a klientelismu jak v České republice, tak v Evropské unii!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…