Kučera (TOP 09): Brdy se stanou CHKO ihned po zrušení vojenského újezdu

09.04.2014 18:30

Se zrušením vojenského újezdu se Brdy v tentýž den změní ve státem chráněnou oblast. Takový postup jako jediný možný dnes potvrdili poslanci z výboru pro životní prostředí sněmovny.

Kučera (TOP 09): Brdy se stanou CHKO ihned po zrušení vojenského újezdu
Foto: TOP 09
Popisek: Michal Kučera

„Je to zásadní věc pro ochranu tohoto území. Měli jsme oprávněnou obavu z různých developerských projektů, které by mohly propuknout v mezidobí před vyhlášením CHKO. Věřím, že se takto podaří zabránit devastaci krásné brdské přírody a uchovat jí i dalším generacím,“ říká poslanec Michal Kučera (TOP 09), který usnesení výboru navrhl a prosadil.

Příroda, kterou dnes na tomto vzácném území ve Středočeském a Plzeňském kraji chrání úřad vojenského újezdu, tak naprosto plynule přejde pod ochranu vlastní Chráněné krajinné oblasti Brdy. Poslanci uznali jako zásadní zabránit jakékoliv devastaci přírodních hodnot v současném vojenském újezdu a lokalitu nechtějí nechat ani jediný den bez ochrany státu. Brdy mají jako vojenská oblast skončit k 1. lednu 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).