Kučera (TOP 09): Čipování pokusných psů

17.06.2022 17:28

Projev na 26. schůzi Poslanecké sněmovny 17. června 2022 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči.

Kučera (TOP 09): Čipování pokusných psů
Foto: TOP 09
Popisek: Michal Kučera

Tak ještě jednou dobrý den, dámy a pánové. Děkuji paní předsedající, za slovo. Já už jenom velmi krátce, protože ta diskuse byla velmi bohatá. Já bych chtěl velmi ocenit práci členů zemědělského výboru, kteří vlastně přispěli významně k rozšíření a vylepšení té novely, která původně byla pouze technickou novelou, resp. transakcí Evropské směrnice. Takže toto je velmi pozitivní. Zmínil bych dvě věci, které považuji za velmi důležité, resp. tři.

Jedna z nich je to, že se podařilo právě do centrální evidence psů zajistit přístup samospráv, to je jednoznačně pozitivní záležitost a bylo to odpracováno členy zemědělského výboru, že se podařilo vyřešit, resp. že tady se objevil návrh na porážku na farmě. Myslím si, že to je věc, která je dlouhodobě diskutována. Nicméně já už dlouho nebudu zdržovat, protože ta debata už byla poměrně dlouhá. Nicméně chtěl bych zmínit jednu věc, kterou považuji za zásadní a která nebyla vyřešena, a to je zodpovězení otázky právě čipování těch pokusných psů.

My jsme slibovali, resp. byli osloveni, že se to pokusíme vyřešit už v této novele. Nicméně tam ten pozměňovací návrh se nepodařilo kvalifikovaně připravit, resp. nebyly zodpovězeny všechny otázky z právě té sféry toho čipování pokusných psů. Jak už tady říkal můj předřečník, pan poslanec Bendl, my se tímto tématem budeme zabývat v následujícím období a při té nejbližší možné příležitosti novele zákona, kde bude příhodné tohleto vyřešit, tak už předložíme kvalifikovaný pozměňovací návrh, který bude právě čipování pokusných psů řešit, resp. se k tomuto nějak postaví. Děkuju.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…