Kukla (ANO): Chudoba pro všechny

28.04.2022 15:02 | Komentář

Třetí nejvyšší inflace v EU (13 %), raketový růst cen plynu, elektřiny a pohonných hmot, vysoké ceny potravin - až 60 korun za chleba, zdražování nájmů, nedostupné bydlení a chudoba hrozící pětině českých domácností. To je výsledek vládnutí Petra Fialy a vizitka celé jeho vlády.

Kukla (ANO): Chudoba pro všechny
Foto: archiv politika
Popisek: Zastupitel Kraje Vysočina Martin Kukla (ANO)

Poctivě a s rukou na srdci musíme za zodpovědnou opozici poukazovat na fakt, že z hlediska hospodářské politiky vláda totálně selhala. Nechala roztočit inflační spirálu, aby od lidí vybrala víc peněz na DPH, odmítla odpustit DPH na elektřinu, plyn i na benzín s naftou, jak jsme za hnutí ANO navrhovali. A rady od ministrů lidem? Máme prý méně topit, svítit a jezdit autem.
Přestože máme zdravé veřejné finance a šesté nejnižší zadlužení v Evropě, vláda neváhá obětovat vlastní občany a jejich životní úroveň. Navíc seškrtala peníze na platy, i když před volbami slibovala pravý opak, a tak reálné příjmy hasičů, zdravotníků, policistů, učitelů, vojáků a dalších důležitých profesí klesají.

Zvyšování úrokových sazeb zapříčiní nedostupné bydlení a stagnaci firem

Nepříjemný dopad na naše peněženky budou mít také úrokové sazby, které ČNB nesmyslně zvyšuje ve snaze zkrotit současnou inflaci, jenže na ní to bude mít minimální dopad. Ve výsledku se však bydlení stane nedostupné, protože zatímco dříve byly hypotéky za 2 %, dnes se bavíme o 6 %, a firmy přestanou investovat a budou méně konkurenceschopné.

Pomáhat ano, ale je třeba myslet i na sebe

Snahu pomáhat Ukrajině a jejím občanům, kteří prchají před válkou, za hnutí ANO podporujeme, pomáháme s organizováním humanitární pomoci. Jsou tu však dvě velká ALE. Vládě chybí jakákoli strategie, a tak je pomoc nekoordinovaná, naprosto chaotická a chybí koncept v oblasti zdravotnictví, školství, bydlení, práce i sociálního systému. A za významné druhé: pan Fiala nesmí zapomínat na to, že je českým premiérem a měl by řešit také problémy našich občanů, kteří se vinou nečinnosti vlády řítí do chudoby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…