Kukol (KSČM): 25 let v agresivním paktu NATO stačilo!

14.03.2024 20:02

Dost bylo NATO! Považuji za nezbytně nutné okamžitě vystoupit z této zločinecké organizace!

Kukol (KSČM): 25 let v agresivním paktu NATO stačilo!
Foto: KSČM
Popisek: KSČM - logo

Uplynulo přesně čtvrt století od chvíle, kdy byla Česká republika zavlečena do vojenského paktu NATO. Stalo se tak otevřeně proti zájmům naší země a jejích občanů, kteří ani neměli možnost se k tomuto mimořádně závažnému kroku vyjádřit v referendu. Uplynulých 25 let jasně prokázalo, že členství v NATO je naprostém v rozporu nejen s objektivními zájmy České republiky a jejích obyvatel, ale i s oprávněnými snahami o mír u nás, v Evropě a ve světě.

Za posledních 25 let NATO intervenovalo přímo, nebo podpořilo vojenskou intervenci v zemích Evropy, Blízkého a Středního východu, Afriky a Střední Asie. NATO a jeho členské státy zločinně bombardovaly Jugoslávii a jsou zodpovědné za destabilizaci, násilí a války v Afghánistánu, v Iráku, v Libyi, v Sýrii, na Ukrajině i v mnoha dalších zemích. V žádném z těchto případů nebyla výsledkem deklarovaná demokracie, svoboda nebo mír. Naopak. Důsledkem bylo utrpení civilistů, smrt a zkáza. Pakt NATO opakovaně prokázal, že je hlavní hrozbou pro mír nejen v Evropě, kde se Evropská unie dokonce deklaruje jako jeho evropský pilíř, ale i ve světě. Představuje proto také největší bezpečnostní riziko i pro Českou republiku, která se i skrze NATO aktivně účastní jeho válek, agresí a okupací v rozporu s Chartou OSN a všeobecně uznávanými normami mezinárodního práva. S tím je třeba skončit!

Oprávněnost požadavku na vystoupení naší země z paktu NATO se ukazuje každý dnem. Odmítnutí účasti Armády České republiky na agresích, okupacích a intervencích NATO, jakékoliv přítomnosti cizích vojsk na našem území i soustavného tlaku na další navyšování rozpočtů na zbrojení je mimořádně aktuálním úkolem. Je třeba udělat vše pro změnu české zahraniční a bezpečnostní politiky a to tak, aby byla založena na suverenitě, kolektivní bezpečnosti, mezinárodním právu a především míru!
ANO MÍRU! NE NATO! 

Článek byl převzat z Profilu Albert Kukol

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…