Kuna (Svobodní): Fidel Castro zemřel, jen to bylo zbytečně pozdě

03.12.2016 7:31

Prý se nemá tančit na hrobech. Asi to bude pravidlo, které má jako obvykle své výjimky. Snad Fidelovi pomůže, že se určitě dostal do toho věhlasného komunistického pekla, kde nikdy nic nefunguje, tak jako v komunismu skutečném.

Kuna (Svobodní): Fidel Castro zemřel, jen to bylo zbytečně pozdě
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Kdo má na rukou krev dobrých a spravedlivých lidí, má se dočkat trestu. U Fidela Castra si boží mlýny daly dost na čas. Je to trochu škoda, přál bych si, aby z těch zhruba 600 vyšel alespoň jeden atentát na tohoto tyrana. A to o dost dříve, než si přijde ta s kosou. Atentát na tyranovi totiž není zločinem. Takový atentát schvaluji.

Castrovu smrt jsem oslavil stylově, s nápojem Cuba libre , tedy svobodná Kuba. Doufám, stejně jako mnozí kubánští exulanti na Floridě, že nově zvolený americký prezident Donald Trump rázně zatlačí na zbytky komunistických pohlavárů a donutí je k reformám, které si chudí Kubánci po desetiletích prázdných krámů, ale plných věznic zaslouží. Také doufám, že marxistické levicové špičky v EU nebudou této Trumpově snaze odporovat či úmyslně překážet. Styděl bych se znovu za celou „skvělou EU“.

Mám ale strach, že to bude jinak. Vyjádření evropských i českých špiček se nesou ve znamení pochvalného či vyhýbavě neutrálního hodnocení Fidela Castra. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker jej považuje za „hrdinu mnohých lidí“, z české Kanceláře prezidenta zase zaznělo, že „byl mnohým pro mnohé lidi“. Jako by Castro byl člověkem padesáti odstínů šedi. To ale vůbec nebyl. Kdo stále rozeznává mezi bílým a černým, dobrem a zlem, ten může Castra vidět pouze v černých barvách, barvách bývalého studentského aktivisty, který se změnil v diktátora a masového vraha!

Aleš Kuna, Ústecký kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Sociální demokracie nedovolí omezování zdravotní péče

7:02 Ostrá (SOCDEM): Sociální demokracie nedovolí omezování zdravotní péče

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.