Kvítek (HPP 11): Za kolik dní se stane Jižní Město neobyvatelné, když nepoteče pitná voda?

01.10.2018 8:39

Takto přivítal na přednášce o vodě své posluchače známý český egyptolog prof. Miroslav Bárta, který se věnuje příčinám zániků vyspělých civilizací.

Kvítek (HPP 11): Za kolik dní se stane Jižní Město neobyvatelné, když nepoteče pitná voda?
Foto: Praha 11
Popisek: Radnice Prahy 11

Jižní Město si vybral jako příklad aglomerace s hustou bytovou zástavbou, kde dopady mohou být fatální. Tak kolik jste odhadli? Pokud jste odhadli pouhé tři dny, tak jste se shodli s prof. Bártou.

Myslím si, že odhad prof. Bárty je realistický, protože pokud by například došlo k několikadennímu výpadku elektřiny (black out) s porušením distribuční sítě elektřiny v Praze, tak by se nepodařilo vytlačit do kohoutků pitnou vodu z důvodu výpadku čerpadel a zásobování cisternami nebo balenou vodou by pro celé Jižní Město nestačilo, protože není dostupný dostatečný počet cisteren. Jižní Město by se stalo městem duchů po třech dnech vyčerpání paliva do záskokových zdrojů elektřiny.

Důležité je, že dopady takového rizika můžeme významně snížit tím, že se budeme již dnes chovat ekologicky, tedy s respektem k přírodě jako naši moudří předci. Například budeme již dnes chránit přírodní mokřady před vysycháním. Dnes jsou významné pro rekreaci, ochranu živočichů, rostlin a podzemní vody. V budoucnu nás ovšem mohou zachránit před možnou katastrofou jako zdroj vody k našemu přežití.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…