Lachnit: Přihlaste se do nového ročníku Senior akademie

24.01.2022 8:36 | Tisková zpráva

Městská část Praha 5 připravila ve spolupráci s Městskou policií hl. m. Prahy nový cyklus dvouhodinových vzdělávacích přednášek z oblasti prevence kriminality Senior akademie, určený pro všechny aktivní seniory s trvalým bydlištěm v Praze 5. Záštitu nad letošním ročníkem převzal radní pro bezpečnost MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit.

Lachnit: Přihlaste se do nového ročníku Senior akademie
Foto: Archiv Petra Lachnita
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Senior akademie je cyklus vzdělávacích programů z oblasti prevence kriminality, zaměřený na ochranu života, zdraví a majetku. Přednášky budou zpestřeny praktickými ukázkami, promítáním instruktážních filmů i diskusemi k probíranému tématu. V rámci cyklu jsou zajištěny také zajímavé exkurze.

Bezplatný přednáškový cyklus se bude konat 1x týdně od 16. března do 25. května 2022 v zasedací místnosti Zastupitelstva MČ Praha 5, Štefánikova 13, Praha 5. Tento cyklus je určen především pro seniory s trvalým bydlištěm v Praze 5.

V rámci programové náplně jsou probírána témata prevence kriminality – prevence osobního bezpečí, zabezpečení majetku, bezpečnost seniorů v provozu metropole, základy právního vědomí, senioři versus podvodníci, nutná obrana a krajní nouze, domácí násilí, kriminalistika - jak ji neznáte, základy první pomoci a požární ochrana. Přednášet budou pracovníci útvaru prevence Městské policie hl. m. Prahy.

Anketa

Znali jste někoho, kdo umřel na covid-19?

47%
53%
hlasovalo: 26930 lidí

Akademii připravujeme pro maximálně 40 osob s trvalým bydlištěm na území městské části Praha 5. Během akademie je zajištěno malé občerstvení. Při slavnostním ukončení celého cyklu obdrží všichni účastníci pamětní list a drobné dárkové předměty.

Pokud máte zájem zúčastnit se tohoto zajímavého a současně i poučného cyklu přednášek, kontaktujte Petra Chvátala, tel. č.: 257 000 468, e-mail petr.chvatal@praha5.cz, nebo Bc. Ivetu Miklasovou, tel. č.: 257 000 472, email iveta.miklasova@praha5.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.