Lachnit: V komunitním centru Louka startují nové vzdělávací cykly Jak na to?

18.11.2019 8:36

Příspěvková organizace Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 zahajuje v komunitním centru Louka dne 27. listopadu další nový vzdělávací cyklus, který je obsažen již v názvu článku Jak na to - tentokrát z oblasti sociální problematiky.

Lachnit: V komunitním centru Louka startují nové vzdělávací cykly Jak na to?
Foto: Archiv Petra Lachnita
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

„Tematicky je zaměřen zejména na seniorskou veřejnost. Budeme se pohybovat v bludišti otázek a odpovědí týkajících se sociálních problémů a témat, se kterými se setkáváme v každodenním životě, nebo mohou teprve nastat,“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit.

Myšlenka vzdělávat se také v oblasti sociální vznikla přímo v našich komunitních centrech při vzájemných aktivitách a programech jako prevence bezvýchodnosti, do které se mohou dostat zejména senioři. Úžasné je, že nejen mladá generace, ale právě i senioři jsou zvyklí diskutovat na témata z různých oblastí, mají nadhled, bohaté životní zkušenosti, jsou obdivuhodní při hledání a filtrování informací a souvislostí, které je zajímají. Často otevírají i v komunitních centrech své příběhy, konfrontují realitu, co život dal i vzal. Protože mají k sobě velmi blízko, prožívají a sdílejí mnohdy osobní situace, které jsou velmi spletité, někdy bojují i se strachem, někdy nevědí, co mají v danou situaci dělat.

Možná i na vlastní pěst se snaží nejen pro sebe, ale i pro ty ostatní hledat ta nejlepší řešení. A najít je mohou v novém vzdělávacím cyklu, který nabídne řadu témat, zaměřených prakticky jak na to v oblasti poskytování sociálních služeb, v oblasti dávkových systémů, navede, jaké možnosti dávek existují, jak žádat o jednotlivé dávky, jak řešit problémy s bydlením, jak řešit špatnou finanční situaci, dluhovou problematiku, dluhové pasti, ochranu práv spotřebitelů, kupní smlouvy, dědické záležitosti, omezení samostatnosti. Nabídnou také i poradenství v souvislosti se ztrátou životního partnera, se zdravotními problémy, s bezpečností. Novinkou je sociální poradenství, které bude zajišťovat sociální pracovník pro návštěvníky, kteří budou chtít řešit na místě svůj problém.

Na jednotlivé cykly budou zváni hosté z řad odborníků a budou zodpovídat dotazy, dotknou se úskalí jednotlivých problematik. Jednotlivé vzdělávací cykly jsou otevřené, není nutno se na ně objednávat. V listopadu tedy startujeme, sledujte programy komunitního centra Louka na našich stránkách http://www.csop5.cz/page/komunitni-centrum-louka/ nebo zavolejte na tel. 775 788 006, přijďte se dozvědět něco nového a poradit se, jak na to. Těšíme se na vás.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…