Laudát (KAN): Chcimíři přitáhnou válku do vlastních zemí

28.03.2024 9:15 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji války na Ukrajině

Laudát (KAN): Chcimíři přitáhnou válku do vlastních zemí
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Chcimíři přitáhnou válku do vlastních zemí, tak prosté to je. Ukrajina krvácí, rychlá vítězství se nedostavují a „válkou unavených“ občanů Slovenska (i Česka) se ujímají populisté. Ti si dělají monopol na touhu po míru, jako kdyby tady někdo, snad kromě bláznů, chtěl válku s Ruskem. Je to populismus, který ve skutečnosti může skončit národní katastrofou.

Ruští mocní dávno překročili svůj rubikon, odkud pro ně už není návratu. Jejich životní perspektivou, coby válečných zločinců, je smrt, nebo v lepším případě doživotní kriminál. Proto už odhodili všechny zábrany a jejich chování, propaganda a výhružky celému světu stále více evokují vzpomínky na II. světovou válku a další temné události minulého století.

Nikdy od poslední světové války nebyla ve světě situace tak napjatá, jako nyní. Z Kremlu se ozývají stále silnější výroky, které nevěští nic dobrého. Co Putinovi a jeho okolí zbývá, než zastrašovat vlastní lidi a hnát je do jejich osobní niky strachu a zoufalství z vnějšího ohrožení?

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Pro Putina bude prohrou nejen případná porážka na Ukrajině, ale i dlouhodobý konflikt na zamrzlých frontových liniích. I Rusům s ohnutými hřbety a svíraným strachem o přežití jednou dojde trpělivost. Nikdo z Rusů si nemůže být jistý, zda manýru poblouzněných starců nezaplatí životem jejich synové (s výjimkou mocných, jejichž dětičkám „zahnívající“ Západ nečiní žádné problémy, naopak si ho užívají plnými doušky).

Anketa

Škodí Andrej Babiš České republice?

13%
85%
hlasovalo: 41438 lidí

I našinci se bojí. Jenže appeasement není řešením, naopak, naše historie nás učí, že naopak stvůry přitahuje. A vposled slovenští populisté už hrají na absolutní notu. Kvůli svojí moci se nestydí hodit do banku války vlastní zemi a jejich občany.

Na tuhle krajně zoufalou notu začal hrát po sobotní porážce v prvním kole prezidentských voleb Pellegrini. Asi si leckdo řekne, že jen „vyhrocenou rétorikou“ chce získat proruské hlasy. Jenže když za moc je schopen udělat toto, nebude se příště rozpakovat udělat to samé, ne-li ještě vabank s vlastní zemí vyhrotit. Pellegrini si vzal do huby nejen Brusel, ale i Ameriku. Možná jí za jeho potenciálního prezidentování vyhlásí válku, jako už se to jednou v historii stalo.

Pro Slováky platí to samé, co pro Čechy – o našem míru a slušném životě nerozhodnou směšné sliby a lákání populistů-chcimírů, ale tanky, letadla, munice, naše peníze pro Ukrajinu a bohužel jejich krev. Naše krev přijde až po kolosálním selhání politiků a jejich voličů, jak tomu nejednou bylo za našich předků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ten pan Laudát je opravdový hlupec., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemagic woman , 28.03.2024 9:31:24
Dokonce větší než jsem si doposud myslela. Neuzrál už čas na jeho odchycení a následnou internaci v Bohnicích?

|  7 |  0

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL