Laudát (KAN): Poslední polibek, a potom už jen cesta za smrtí

17.02.2024 22:01 | Ze sítí

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na úmrtí ruského opozičního aktivisty Alexeje Navalného

Laudát (KAN): Poslední polibek, a potom už jen cesta za smrtí
Foto: laudat
Popisek: František Laudát

Ruský režim je nekonečně zlý a bezohledný. Každodenně nás o tom přesvědčuje nejen na Ukrajině, ale i v samotném Rusku. Kdo si myslí, že tamní režim už s další demonstrativní brutalitou nepřijde, je záhy vyveden z omylu. Smrt Alexeje Navalného je dalším milníkem Putinova Ruska.

Dodnes vzpomínám na televizní záběry ze zatýkání Navalného v letadle při návratu z Německa, odkud se vracel domů se svojí manželkou po léčení z otravy novičokem. Chvilkové dohady a poslední polibek manželky. Potom už odchod s policisty v civilu. Podvědomě mě tehdy napadla otázka, jestli nejde na smrt? Bohužel v pátek 16. února bylo definitivně potvrzeno, že šel.

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 45992 lidí

Vždycky je mně smutno, když slyším naše politiky, jak z osobních mocenských důvodů "volají po míru", a jejich příznivci jim v nekonečné blbosti tleskají. Jakoby jsme neměli zkušenost či znalost druhé světové války, okupace v roce 1968, "normalizace" pod ruským buranským diktátem.

Už jste zapomněli a mladší nechcete slyšet o porušťování naší kultury, o vazalské politice, o rabování naší země, o jaderných zbraních v brdských bunkrech a statisícové okupační armádě v naší zemi? Nevíte nic o lidech, pozavíraných v kriminálech kvůli politice, o zničených životech dětí, které nesměly studovat, o vyhazovech z práce, všudypřítomných domácích udavačích a kontráších, o mrtvých na hranicích a o uších, přilepených na rádiích při poslouchání rušené Svobodné Evropy?

Jo, svobodu slova komunisté doprovázeli "melodií", nahranou u drtičky kamení. Možná by to byl dobrý příměr, ruští "slovanští bratři" nám tehdy nadirigovali kvalitu života s árií drceného kamení a časovou beznadějí. Stejně tohle dnes dělá v Rusku Putinova soldateska.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Otevřený dopis ministru Rakušanovi k migračnímu paktu

19:02 Mračková Vildumetzová (ANO): Otevřený dopis ministru Rakušanovi k migračnímu paktu

Otevřený dopis zveřejněný na svém veřejném facebookovém profilu k rukám ministra Víta Rakušana.