Laudát (KAN): Snad se už Senát neztrapní

16.10.2023 7:17 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci Pavla Simona na člena Ústavního soudu

Laudát (KAN): Snad se už Senát neztrapní
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Ve čtvrtek 5. 10. se Ústřední rada Klubu angažovaných nestraníků usnesla, že:

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29500 lidí

  1. Vyzývá Senát, aby odmítl nominaci Pavla Simona na člena Ústavního soudu. Nominant svojí soudní praxí prokázal, že preferuje formální (hravé) právo před skutečnou spravedlností. Domníváme se, že členové Ústavního soudu by měli pomáhat lidem dosáhnout skutečné spravedlnosti před formálními kličkami a procesními nedostatky.
  2. Ústřední rada konstatovala, že prezidentův poradní tým pro oblast justice odvádí neuvěřitelně špatnou práci při nominacích do Ústavního soudu a vyzývá prezidenta, aby tento tým nahradil kompetentními a zodpovědnými poradci.

Dva senátní výbory odmítly potvrdit nominaci Simona. Doufám, že se tak zachová i celý Senát. Myslím, že ostudná kauza soudce Fremra a pochybnosti o dalších kandidátech mluví za vše. A pokud se týká druhého bodu usnesení, kdo viděl slovní slalom "suveréna" Kysely v Událostech a komentářích, tak nám musí dát za pravdu.

Kysela je asi dobrý ústavní právník, ale prachmizerný personalista. Příště by mohl navrhnout do ÚS stoupence voodoo, a co potom s tím? I když vlastně by to nebylo jenom špatné. Alespoň by se veřejnost dověděla, že voodoo vodu je třeba odebírat v případě v toku tlející mršiny proti proudu nad mršinou, nikoli po proudu pod mršinou.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Jurečka v kostce

8:19 Mašek (ANO): Jurečka v kostce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodově reformě ministra Jurečky