Laudát (KAN): Vzdělanostní společnost podle Pirátů

20.05.2022 11:03 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke školství v Praze.

Laudát (KAN): Vzdělanostní společnost podle Pirátů
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Vzdělanostní společnost podle Pirátů v praxi, aneb slyšeli jste jméno Šimral?: přiznám se, že jsem tristní stav řízení Prahy během končícího volebního období vnímal spíš přes dopravu, kde nebyly realizovány žádné velké dopravní stavby. Zato klikatic cyklotras i na přetížených páteřních silnicích města, kam se velmi sporadicky nějaký cyklista odváží, přibývalo jako hub po dešti. Rekonstrukce stávajících komunikací svým průběhem už notně připomíná éru socialismu. Opakované rozkopávání  nedávno spravených silnic, doby oprav jak za Husáka... Ale jméno PhDr. Mgr. Víta Šimrala, Ph.D et Ph.D jsem včera slyšel poprvé. To poté, kdy jsem se ptal, kdo vůbec v Praze zodpovídá za školství. Poslední dny mně rodiče dětí, které mají zájem studovat na jakékoli střední škole, říkali, že v Praze jsou dramaticky počty uchazečů o studium nad kapacitními možnostmi škol. Považuji to za skandál. Není nic jednoduššího, než hlídat populační křivku, podívat se na nárůsty, nebo poklesy, obyvatel v příslušných věkových kohortách. To zjevně je ale pražským politikům šumák. V Praze se zatím o školách mluvilo spíše v kontextu slučování škol, rušení zbytných kapacit, někdy podivném pronajímání prázdných budov soukromým "školám". Nevím, jestli dokonce nebyly některé prázdné budovy nenávratně zašmeleny? A teď je to tady. V éře, kdy se vzdělanost naší společnosti propadá ve srovnání se světem, nemají rodiče v českém centru vzdělanosti a kultury - v Praze, možnost zajistit svým dětem středoškolské vzdělání, které by ve třetím tisíciletí mělo být skoro nárokové. Jinak se nedivme, proč lidé věří blábolům  a manipulacím různých proruských trollů, myslí si, že země je placatá, Rusko demokratický stát budoucnosti, neznámé letadlo práškuje kovidem Brno a ve vakcínách jsou biočipy.

Čekám a vyzývám v Praze nejvyššího Piráta Hřiba, aby laskavě pražským matkám a otcům řekl, co mají dělat a co bude těch pár dalších měsíců dělat on. A Šimrala Ph.D et Ph.D ať pošle někam. Současně ať za Šimrala složí Pražanům účty. pirát jako Pirát. Není mnoho horších věcí, než deklasovat mladé lidi pro život dříve, než jim klíčová fáze začne.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.