Laudát (KAN): Zbytečná hysterie

11.12.2021 18:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k informacím médií o vývoji situace kolem kandidáta na ministra zahraničí Jana Lipavského

Laudát (KAN): Zbytečná hysterie
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Chápu, že "čumilové" u politiky se musí něčím živit. Ale hysterie, kterou spustili kolem Lipavského, je zcela zbytečné mlácení prázdné slámy. Asi nemají co jiného psát. Sice se země ocitá na pokraji chaosu, ale psát kvalifikovaně o skutečných problémech chce o dost více, než jen sednout a sesmolit článek plků, kdo s kým a proti komu.

Už si alespoň měli za ty roky přečíst vzorec chování Petra Fialy. Ten je dost jednoduchý. Klidem si vyvzdoruje to, co považuje za důležité. Takhle vytáhl ODS ze dna, takhle složil vítěznou koalici a takhle předpokládám, že s vládou vejde do Strakovky. Nic na tom nezmění chorý prezident, který v krabici v Lánech předstírá, že ještě rozumí současnému světu.

Jako člověk, který byl dlouho v politice, vás můžu ubezpečit, že to, co se píše v novinách a na serverech i těch serióznějších médií, je hodně často vzdálené realitě. Skoro každý den jsem se nestačil divit, co o jednáních či událostech, u nichž jsem byl přítomen, nebo jsem byl dokonce jejich protagonistou, jsem se záhy dočetl. Často jsem potom novinářům říkal, že jsem asi byl na jiném jednání.

Těch, před kterými jsem smekal s úctou, moc nebylo. A jak tak dnes sleduji naši mediální scénu, situace se rozhodně nezlepšila, spíš naopak.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…