Letocha (STAN): Ministr vnitra Rakušan svou práci dělá velmi dobře

18.01.2023 20:45

Projev na 51. schůzi Poslanecké sněmovny 18. ledna 2023 k návrhu na vyslovení nedůvěry vládě.

Letocha (STAN): Ministr vnitra Rakušan svou práci dělá velmi dobře
Foto: STAN
Popisek: Petr Letocha

Děkuji. Bylo těch příspěvků na mne tolik, takže doufám, že většinu z nich zvládnu okomentovat.

Tak prvotně - já nemám rád, když tady říkáme, že se neposloucháme, protože chápu, že v kontextu toho, co tady člověk řekne, tak občas si někdo něco domyslí a ta fantazie funguje.

Například že jsem řekl "obava z války". Řekl jsem obava z ozbrojeného konfliktu a já věřím, že i vy dokážete pochopit, já chápu, na co jste naráželi, ale já věřím, že i vy dokážete pochopit ten kontext z toho, co pan premiér říkal, že "jsme ve válce". Samozřejmě myslel válku ekonomickou, resp. válku co se týče dezinformací, takže válku dezinformační atd. To s kontextem a s narativem, který se v tuto chvíli ve společnosti nastoluje, že přijde (Místopředsedkyně Kovářová: Pardon, pane poslanče, prosím o klid. Děkuji.) ozbrojený konflikt na naše území a že snad začínáme hledat nějaké brance, to je absurdní. To tady v životě nepadlo a to je to, co tady v tuto chvíli opozice živí. Takže o tom to je. To je ten kontext té války.

Půjdu rychle dál. Co se týče té fantazie, já jsem vůbec nezmiňoval nic o zemědělství, zdravotnictví, zmiňoval jsem rezorty hnutí STAN, ano, já jsem poslanec za hnutí STAN, já si stojím za tím, že pan ministr vnitra Rakušan svou práci dělá velmi dobře, zejména na poli té uprchlické krize, která tady byla. Vždyť se od nás inspirovali, nebo zajímali se, jakým způsobem jsme to velmi dobře zvládli, Poláci, Němci a další země Evropské unie. Jsou tady prostě úspěchy, které našim ministrům nemůžete vzít, i kdybyste tady křičeli sebevíc. Myslím, že na vás tady dnes nebude nikdo křičet z nějaké šikany, ale poslouchejme se a buďme féroví alespoň v tom kritickém hodnocení. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…