Levice: Spekulant je králem a běžný člověk žebrákem

07.03.2023 15:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zemědělství.

Levice: Spekulant je králem a běžný člověk žebrákem
Foto: levice.org
Popisek: Levice

Spekulant je králem a běžný člověk žebrákem...

Server Seznam zprávy zkoumal cenu celkem 11 komodit a zjišťoval, jak zdražovali zemědělci, zpracovatelé a obchodníci. Pohled na některé z údajů je pak víc než zajímavý.

Zatímco zemědělci zdražili mouku a pšenici o 52 procent, obchodníci cenu zvýšili rovnou o 59 procent. Zemědělci zvýšili cenu kuřat kuchaných celých o 18 procent, v obchodech se ale cena zvýšila až o 26 procent.

„Celkové skóre vybraného vzorku (v první grafice) vychází v neprospěch obchodních řetězců. Nejvíce si přisadily u šesti z jedenácti položek. Někteří obchodníci mohli využít situace spojené s panikou a vysokým inflačním očekáváním.“

Již v říjnu loňského roku jsme upozorňovali na neúmorně rostoucí ceny základních potravin a navrhovali jsme, aby byla pro ně zrušená daň z přidané hodnoty. To, co jsme spolu se všemi běžnými občany věděli už tenkrát, vláda ale asi zjistila až teď. Jinak si nelze vysvětlit výzvu ministra zemědělství Zdeňka Nekuly (KDU-ČSL), aby mu občané posílali emaily pokud mají podezření na nekalé praktiky ze strany obchodních řetězců. Je to jen další příklad kriminální nezodpovědnosti stávající vládnoucí garnitury. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.