Levice: Vláda Petra Fialy přebírá odpovědnost

16.12.2021 10:29 | Tisková zpráva

Nastupující vládní koalice si ve volbách řekla o mandát k výkonu moci a dostala jej. Nová vláda bude jmenována v pátek, tedy bezmála dva měsíce po volbách a získá příležitost uskutečnit své politické cíle. Z mediálních výstupů některých vládních představitelů, a také z povahy stran vládní koalice, je zřejmé, že politické představy nastupující vlády se velmi rozchází s politikou strany Levice. Vláda ovšem také získává odpovědnost za každodenní chod všech veřejných struktur a služeb, které zajišťují stabilitu a bezpečnost života občanů naší země.

Levice: Vláda Petra Fialy přebírá odpovědnost
Foto: levice.org
Popisek: Levice

“Vítáme, že pátečním jmenováním vlády bude proces převzetí plné odpovědnosti za chod České republiky dovršen. Naše země doposud přežívala v mocenském a správním provizoriu, jež mezi jiným hmatatelně představuje, nyní již jisté, provizorium rozpočtové. Ocitli jsme se v turbulentní hospodářské situaci provázené strmou inflací. Nejistota a napětí ve společnosti následkem voluntarismu v řízení epidemické situace minulou vládou stále roste a řešení je v nedohlednu. Takový stav je neudržitelný bez toho, aby měl citelné tíživé dopady na kvalitu života drtivé většiny občanů," říká člen Předsednictva Celostátního výboru Levice Matúš Bóna.

"Nesnáze provázející vznik nové vlády, zejména jednání prezidenta republiky, byly očekávatelné a nejsou důvodem k přílišnému údivu a medializaci. Za naprosto skandální však považuji chladnokrevnou snahu Petra Fialy dosadit na post ministra spravedlnosti Pavla Blažka, jehož nevěrohodnost pramenící z několika závažných kauz je netolerovatelná. Blažkovo jmenování by nebylo žádnou změnou k lepšímu v porovnání s praktikami v minulé vládě. Bude to ‘Babiš ve střetu zájmů číslo 2’”, dodává Tomáš Ulrich, člen Předsednictva Celostátního výboru Levice.

“Pokud máme nějakou šanci zabránit další devastaci důvěry občanů ve spravedlnost a vůbec v demokracii, pak ji máme právě teď. Pomozte vyvolat dostatečný mediální a občanský odpor proti jmenování Pavla Blažka ministrem spravedlnosti. Podpořte občanskou petici 'Pavel Blažek nemůže být ministrem spravedlnosti': ZDE."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.