Liberecký kraj: Most v Ohrazenicích je již v provozu

04.09.2013 5:44

Původně zakonzervovaná stavba mostu v Ohrazenicích, který je důležitý pro dopravu obyvatel Lažan, Paceřic s Ohrazenicemi a Turnovem je opět v provozu.

Liberecký kraj: Most v Ohrazenicích je již v provozu
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj)

„Rekonstrukce mostu ev. č. 01016-2 měla být původně dokončena už v minulém roce. Po jejím zahájení a zjištění špatného technického stavu mostu stavbaři práce přerušili,“ vysvětluje radní pro dopravu Vladimír Mastník s tím, že Krajská správa silnic Libereckého kraje po tomto zjištění odstoupila od smlouvy o dílo se zhotovitelem, připravila novou projektovou dokumentaci a vyhlásila nové výběrové řízení na zhotovitele stavby.

Vítězem výběrového řízení se stala firma Chládek & Tintěra, a.s., která dle smlouvy o dílo zprovoznila most do 31. 8. 2013, čímž bylo obnoveno zprůjezdnění mostu.

„Jsem rád, že se podařilo tento most zprůjezdnit v požadovaném termínu. Nyní budou probíhat dokončovací práce na spodní stavbě mostu a bude provedena oprava objízdných tras, po které byli obyvatelé přilehlých nuceni obcí jezdit skoro dva roky. Lidem bych chtěl poděkovat za trpělivost při výstavbě nového mostu, který bude sloužit několik dalších desítek let,“ dodal radní Mastník.

Akce byla financována z úvěru, který si Liberecký kraj vzal na financování rekonstrukcí mostů na silnicích II. a III. třídy. Díky soutěži se původně plánovaná cena 4,6 snížila na 3,8 milionu korun.

Květa Šírová
oddělení tiskové a vnějších vztahů

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kraj-lbc.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…